Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Puntari: Pääsiäisen touhuja


Pitkästä aikaa blogin pariin...muiden kirjoituksia on kyllä tullut käytyä lukemassa mutta maitolaiturille ei ole meinannut ehtiä.

Pääsiäisloma tuli tosi tarpeeseen! Olin jotenkin ihan puhki, vaikka mitään ihmeellistä ei sinänsä ollut tapahtunut. (No joo, ehkä miehen sairaalareissu, toisen lähiomaisen sairastelut ja ensi vuoden työkuvioiden aiheuttamat säpinät saattoivat ehkä vähän vaikuttaa...).
Kiirastorstaina kaikki huipentui kunnon migreeniin, joka pakotti jättämään työpäivän kesken ja hakeutumaan kunnon lääkearsenaalin äärelle. Olin koko päivän enemmän tai vähemmän pois pelistä, osaksi tietysti vahvojen lääkkeiden vuoksi. 

Onneksi pitkäperjantai valkeni kirkkaana ja kivuttomana. Olin nimittäin kutsunut ystäviä meille brunssille. Siinä sivussa kuunneltiin Liisi-ystävämme pitämä Tupperware-esittely ja tietysti syötiin ja vaihdettiin ajatuksia. Ehdottomasti täytyisi useammin kutsua ihmisiä saman pöydän ääreen!



Hanna ja pojat viihtyivät meillä torstaista sunnuntaihin. Lapsilla riitti tekemistä ja leikkejä ja ulkoiltiinkin paljon. Kivointa hommaa oli pistää porukalla palasiksi pihassa sitkeästi nököttävää lumikasaa. Lapiot ja hakut heiluivat, ja "tehtiin kesää" oikein urakalla. 
Käytiin pikaisesti myös paikallisella kevätkirppiksellä ja osuttiinkin sinne hyvään aikaan, kun naapurikylän pappatunturijengi poikkesi paikalle uljaana letkana perinteisellä munat sinisiksi -pääsiäisajollaan.





Melkoista herkuttelua on koko pääsiäinen ollut ja hyvä syy syödä hyvin oli sunnuntaina äipän 65 v synttärit. Isä oli laittanut hirveä ja perunamuusia, lisäksi oli salaattia ja lohta. Jälkiruuaksi tietysti kahvia ja mämmiä. Kyllä näitä kaloreita kelpaa sulatella viikon päästä Lapin hiihtoladuilla :-)

Tähän loppuun on pakko tallentaa vielä mahtavien rieskarullien ohje, joka löytyi uusimmasta s-ryhmän ruokalehdestä. 



Lohi-avokadorieskarullat

8 ohutta rieskaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
Salaatinlehtiä
300 g kylmäsavustettua lohta
2 avokadoa
Sitruunamehua
Suolaa
Mustapippuria 

Levitä tuorejuusto rieskoille. Peitä pinta salaatinlehdillä. Asettele päälle lohiviipaleita ja suikaloitua avokadoa. Pirskota päälle vähän sitruunaa ja mausteita. Kääräise rieskat rullalle ja leikkaa paloiksi. 

3 kommenttia:

  1. Hyvät oli tullat, tein samoja :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Maut mukavasti balanssissa, ehdottomasti teen toistekin! Mukavaa viikkoa sinnekin, tässähän on kohta taas jo viikonloppu :-)
      Tiina

      Poista