Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

torstai 20. elokuuta 2015

Halkomäki: Savikiekon rahinaa

 
 
Mökkielämä on kutsunut viime viikkoina koko kesän edestä! Ja kyllä  me ollaan siitä nautittukin! Vaikka käkikellot nyt ovat olleetkin kipeinä ja lääkekuurilla, menee se elo tuolla Kukkian rannalla paljon leppoisammin kuin täällä kotimäellä. Edes kipeänä ei jaksa kauheasti kiukutella.
Yhtenä päivänä oli tosi kaunis auringonpaiste, mutta tuuli puhalsi kylmänä suoraan järveltä kovalla voimalla. Ulkoilmaelämä ei kauheasti houkutellut, joten päätin järjestää pienen musiikkituokion iltapäivän ratoksi. Kaivoin lipaston laatikosta esille jo vuosia sitten hankkimani aarteen, matkagramofonin. Se kanssa samassa paikassa asustelee pahvilaatikollinen vanhoja savikiekkoja. Ostin soittimen ja levyt aikoinaan, kun niiden hinta ei vielä ollut niin tähtitieteellinen kuin nykyään. Rakastan vanhoja suomalaisia lauluja ja laulajia, Olavi Virtaa, Laila Kinnusta, Harmony Sistersiä, Metrotyttöjä... eikä mikään tuo niin ihanaa tunnelmaa ja nostalgiaa niiden kuunteluun kuin savikiekon rahina siinä taustalla.

 

Levykokoelmani suurian aarre on Olavi Virran levytys Täysikuu. Sitä olemme yleensä kuunnelleet juhannuksena niin, että musiikki kulkeutuu yöttömässä yössä vettä pitkin ympäri Kukkian rantoja. Päivällä kuunnellaan sitten päiväkahvien keralla humoristisen ihanankamala Käkivalssi. Vili Vesterinen ja Lasse Pihlajamaa. Se tuo todellisen kesäfiiliksen!


 
Mökillä väänsin kammesta vetoa laitteeseen, käänsin neulan paikoilleen ja Vesivehmaan jenkka valtasi pirtin. Kyllä siinä oli pikkumiehillä ihmettelemistä! Tanssiksihan se lopulta meni ja Mummukin pääsi pyörähtelemään mukana. Ei riittänyt yksi eikä kaksi levyä, niin hauskaa puuhaa se oli. Siinä saatiin yksi tuulinen iltapäivä kulumaan aika mukavissa merkeissä. Sähköttömällä mökillä soi vain paristoradio ja gramofoni, eikä kukaan kaipaakaan mitään muuta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti