Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 30. tammikuuta 2016

Puntari: Mieheni on MacGyver?


Älkää kertoko tätä kenellekään, mutta mieheni on MacGyver. Vähän komeampi vaan...


Kuvitelkaa keskiviikkoilta. Tulet kotiin illalla pitkän työpäivän jälkeen vähän ennen seitsemää. Jääkaappi on pois paikoiltaan, hella vastassa lähes eteisen puolella ja keittiön lattialistojen ja kaappien rajoihin vedetään kiivaasti maalarinteippiä. Meillä on alkanut näköjään keittiöremontti...

No eihän siinä mitään, mutta kun jo neljän päivän päästä mies on lähdössä pariksi viikoksi reissuun ja sitä ennen tekee vielä yhden 24h kestävän työvuoronkin.
Olin hämmentynyt ja epätoivoinen, mutta kätkin sen ilmeisen hyvin ja pidin suuni kiinni. Aika herkästi olisi nimittäin lähtenyt sille nalkutusvaihteelle, että täälläkö me tän kaaoksen keskellä sitten odotellaan herraa saapuvaksi reissusta kotiin, kaksi viikkoa on aika pitkä aika. Että kenen idea se kauan suunniteltu remontti oli aloittaa just nyt?

Vaan niinhän siinä kävi, että jo torstaina tämä jokakodin Ihmemies oli riehunut siihen malliin, että lattia oli saanut uuden maalikerroksen pintaansa, pari Ikean keittiökaappia oli kasattu ja kiinnitetty paikoilleen, pöytätaso oli sahattu oikeaan muotoon, öljytty ja pistetty kohdilleen. Jääkaappi ja hella olivat palanneet entisille sijoilleen, ja maassa oli taas rauha.

Tää keittiöremontti menee kyllä sellaiseen Extreme makeover -kategoriaan heittämällä! Puuttui vain se pähkähullu Ty huutamassa siihen megafoniinsa...


Keittiöremontin harjakaisia vietettiin sitten eilen illalla. Torstaina ennen kauppareissua pidin jo perinteisen "mitäs teillä syödään"-tyyppisen ajatustenvaihdon työkaverini Minnan kanssa ja tässä onkin Minnan suosittelema broileriruoka. Ja oli muuten hyvää! 

Pekoni-broilerirullat
2 pkt pekonia
6 kpl broilerin ohutleikkeitä
pippurituorejuustoa (esim. Castello)
grillimaustetta
Jos ohutleikkeet eivät ole kovin ohuita, voit avata niitä vähän veitsellä. Sen jälkeen ripottele pinnalle reilusti grillausmaustetta ja palastele pippurijuustoa leikkeen päälle. Kääri leike rullalle ja kiedo ympärille 2-3 pekonisiivua. Laita rullat vuokaan ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Kanojen kaveriksi tee lohkoperunat: 
Lohko sopiva määrä pottuja, pyörittele tipassa öljyä, mausta grillausmausteella, mustapippurilla ja suolalla ja törkkää kanojen kanssa uuniin.

Sitten kandee tehdä vielä lisukkeeksi kermaviilikastike:
Sekoita 2 dl kermaviiliä 2 murskattua valkosipulinkynttiä, lorauta joukkoon vähän sitruunan mehua, ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria.

Tarjoile ruoka raikkaan ja hedelmäisen salaatin kanssa (appelsiini ja viinirypäleet salaatissa tuovat ruuan kaveriksi kaivattua makeutta).
 Ruokajuomaksi sopii esim. jääkylmä Cola... tai kossu ;-)

1 kommentti: