Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 20. elokuuta 2017

Puntari: Että sellaista kesää

Ristiriitaiset on tunnelmat tämän kesän suhteen. Tuntuu, ettei sitä kesää isolla Koolla tullut ollenkaan. Sitä sellaista, että voi pelkät varvastossut jalassa käyskennellä yötä päivää pitkin puutarhaa ja auringon jälkihehku lämmittää kehoa vielä pitkään senkin jälkeen, kun mollikka on laskenut horisontin taakse.
Ei tullut sellaista kesää, ei.

Sen sijaan paljon on silti ehtinyt tapahtua tämänkin kesän aikana. Eli ihan hyvä kesä tämä oli kaiken muun kuin kelien puolesta!

Tässä pieni highlight-kooste meidän kesästä:

1.  Nizza
Heti kesäloman aluksi lähdettiin Ranskaan kymmeneksi päiväksi. Se oli viisas veto. Olin täysin loppu työvuoden jäljiltä ja reissu laittoi pääkopan väkisinkin relausasentoon.
Meillä oli taas älyttömän onnistunut matka kaikilta osin. Majoitus oli vanhassa kaupungissa kattohuoneistossa. Avonaisista ikkunoista kantautui iltaisin musiikki ja ihmisten puheensorina viereiseltä aukiolta ja samalla pystyi seuraamaan auringonlaskua Nizzan kukkuloiden taakse (viinilasi kädessä).
Oltiin paljon rannalla, lenkkeiltiin, etsittiin geokätköjä, syötiin hyvin, vierailtiin nähtävyyksissä, käytiin junalla Italiassa jne. Sakke tietysti pyöräili. Lomalla sen oikeastaan hahmotti, kuinka isoja tytöt jo ovat. Niiden kanssa on helppo reissata ja kokea kaikkia juttuja yhdessä. Me vietettiin mm. ihana naisten päivä Villa Rotchildessa. Kumpikin tytöistä sai myös "oman päivänsä", jolloin he laativat päivän ohjelman ja muu perhe noudatti sitä. Olivat onnistuneita päiviä molemmat!
2. Juhannus
Juhannuksena oli kai ihan OK-kelit? Oltiin ekaa kertaa mökillä yötä. Sauna lämpes, luonnonkukkia haettiin tyynyn alle, syötiin taas hyvin. Mökki on aina <3


3. Tahko mtb
Tän vuoden Tahko mtb meni meiltä suorituksellisesti ihan päin sitä itseään, mutta reissuna se oli taas aivan yhtä mahtava kuin aina ennenkin.

4. Maire 10-v reissu
Olen luvannut tytöille, että vien heidät johonkin matkalle, kun täyttävät 10. Mairelle tuo ikä tuli täyteen tänä kesänä ja jo aikaisin keväällä hän valitsi juhlavuoden reissukohteekseen Suomen Turun. Itse matka sijoittui heinäkuun ensimmäiseen viikkoon, siihen ihan Ruisrokin kynnykselle. Yhtenä aamuna huristeltiin Pololla hotelli Caribian parkkikselle, lähdettiin siitä julkisen liikenteen kuskaamana (oli muuten ihan huippu bussikuski meillä, se veti samalla sellaisen opastetun kiertoajelun meille Caribia-Kauppatori-välillä) keskustaan. Maire halusi nähdä ehdottomasti Turun linnan ja Tuomiokirkon, Suomen Joutsenen ja Paavo Nurmi -stadionin. Kaikki ehdittiin mitä pitikin ja käveltyä tuli reilusti yli 10 km. Siinä vaiheessa kun päästiin hotellihuoneeseen ja pujahdettiin kylpytakit päällä kylpyläosastolle, oli takki aika tyhjä. Caribiassa oli onneksi mukavan rauhallista ja nautittiin seuraavanakin aamuna kylpylän hurjista liukumäistä ja lämpimistä altaista. Kerrassaan kivaa oli!

5. Kirkkarit
En tehnyt poikkeuksellisesti Kirkkareilla yhtään talkoovuoroa vaan ostin kolmen päivän rannekkeen ja olin viihteellä koko juhlien ajan. Oli ihanaa nähdä ja juhlia esim. Mirvan kanssa #kossupalma ja tanssia selkä märkänä Retrodiskossa. Hyviä keikkoja tarjoilivat mm. Juha Tapio, Robin ja Ankaran Nikke. Likat pääsi Robbarin kans yhteiskuvaan ja mun juhlat huipentui ihan pirskaleen hyvään Apulannan keikkaan. Sedät osaa edelleen heilua!

6. Tappara-juhlat
Tappara voitti (tietysti) taas kultaa keväällä ja joukkueen mitalijuhlia vietettiin (tietysti) taas Kuhmalahden Vehkajärvellä. Vähän jännitti etukäteen juhliin meneminen, olin nimittäin nähnyt unta että päädyn Saravon Pekan kanssa saunaan. Peksi oli kyllä paikalla, mutta saunaan ei päädytty. Sen sijaan päädyin Ojasen Jannen kainaloon <3

7. Entisten oppilaiden kesäväliarviointi
Viime kesänä aloitettiin perinne, että entiset oppilaani Sariolasta (olivat silloin ysillä ja mä osan luokanvalvoja) tulevat moikkaamaan opettajaansa ja mä teen siinä sitten vuosittaisen kesäväliarvoinnin tyyppien touhuista. Tänä kesänä kokoonnuttiin meidän mökille ja oli kyllä tosi mukava nähdä, kuinka nuorilla pöhisee elämässään. Mahtavia tyyppejä, joiden seurassa sitä itsekin nuortuu entisestään.

8. Sadan sortin päiväkahvit Aitoossa.
Kts Hannan tekemä postaus.

9. Reissu Lappiin
Me lähdettiin heti kummipoikani ihanien rippijuhlien jälkeen Lappiin lomalle elokuun ekaksi viikoksi. Keleiksi oli luvattu pelkkää vesisadetta, mutta todellisuudessa Lapissa oli mitä parhaimmat ulkoilukelit. Tuli pyöräiltyä tosi paljon ja tsekattua uudet maastopyöräilylle avatut reitit mm. Kukastunturille ja Hangaskurun laavulle. Karilan navettagallerian munkit eivät pettäneet tälläkään kertaa. Tytöt jatkoivat reissua vielä mummun ja papan kanssa Ranuan eläinpuistoon, Kuusamon tropiikkiin ja suurpetoeläinkeskukseen.10. R3-festarit
Mun mielestä elämässä on aina tosi jännittävää törmätä uusiin ihmisiin ja asioihin. No, Kirkkareilla tutustuin vihdoinkin erääseen takavuosina meidän Jetset Lifestyle Finland -teamin märkien päiväunien kohteeseen, raikkulaiseen maanviljelijään (hänet valittiin joskus sata vuotta sitten Vuoden Nuoreksi Maanviljelijäksi, ja lehtikuvien perusteella me JetSet-tytöt olimme silloin aivan lätkässä häneen). Niin, siis Kirkkareilla tuo Ei enää niin nuori vuoden maanviljelijä vihdoin konkretisoitui lihaksi ja vereksi edessämme ja osoittautui paitsi tietysti edelleen jumalaisen komeaksi myös äärimmäisen mukavaksi. Ja muusikoksi. Ja festarijärjestäjäksi. Niinpä minä ja Hanna mentiin lipsauttamaan, että voitaisiin tulla sinne sen järkkäämille festareille töihin. Ja niinpä me sitten mentiin (oma postaus tulossa myöhemmin). Olipas ihan mielettömän mahtavat juhlat ja puitteet! Painakaa mieleenne Raikku Rokkaa ja Rakastaa ja tulkaa ensi vuonna messiin!

Muita kesän tosi kivoja juttuja ovat olleet muun muassa:
- lukeminen (innostus löytyi Nizzassa mukaan pakatun hömppäromaanin myötä)
- kirjastokäynnit
- tyttöjen yu-koulu Kyötikkälän kentällä
- runsas liikunnan (etenkin pyöräilyn) määrä
- siivousinto
- mökkeily ja kaikki touhut (mölkky, sulkkis, petankki) siellä

Että sellaista kesää! Nyt nokka kohti syksyä ja pimeneviä iltoja. Arki on alkanut töiden ja harrastusten puolesta melkoisella vauhdilla.
postauksen kuvat: Sakari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti