Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Halkomäki: The Mokkapalat



Tässä tulee päivänvaloon ehkä Universumin paras mokkapalaohje. Isoin, komein ja herkullisin mitä koskaan on keksitty. Meitin kulmilla aika moni ikähaarukkaan 14-40 -vuotias on näitä leiponut yläasteen kotitaloustunnilla, sillä ohje on sieltä peräisin. Jotain hyötyä siis peruskoulustakin!!! Köksäope-Maija antoi armollisesti luvan julkaista ohjeen täällä plokin puolella, kun sen perään on huudeltu tuolla toisaalla sosiaalisen median syövereissä. Ohje riittää koko pellilliseen, vähempää ei kannata edes tehdä...

Mokkapalat
6 munaa
6dl sokeria
8dl vehnäjauhoja
5tl leivinjauhetta
4tl vaniljasokeria
5rkl leivontakaakaojauhetta
3dl maitoa
300g voita sulatettuna (laitan yleensä vaan 200g...)

Vatkaa munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. (Maija sanoisi tähän, että vatkaimilla tehty taikinakahdeksikko pitää näkyä taikinan pinnalla muutaman sekunnin ajan!) Liian löysä vaahto jättää koko systeemin matalaksi ja tiiviiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti nostellen munasokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sula voi. Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat kunnolla. Paista uunin keskitasolla 175 astetta 20-30 minuuttia.

Kuorrutus
4rkl vahvaa kahvia
4rkl öljyä
2tl vaniljasokeria
2rkl leivontakaakaojauhetta
4dl tomusokeria

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen piirakan päälle. Herkkusuisimmat tekee kuorrutuksen tuplana! Koristele jos haluat, perinteisesti nonparellejä päälle niin että hampaissa ratisee!

Melkeinpä parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä tarjoiltuna, tai sitten ihan tuoreeltaan kuumana vaniljajäätelön kanssa! Ja tätä ohjetta pienentämällä saa muuten myös tehtyä loistavan pohjan johonkin hyydytettävään kakkuun, ainaisen kaurakeksipohjan sijaan erinomaisen suklainen vaihtoehto!

 
Ps. Me yritetään nyt päivittää myös tätä Bloggerin palstaa kun täällä tuntuu olevan lukijoina ihan eri porukkaa kuin tuolla shl.fi:ssä! Ploki tuplana!

2 kommenttia:

  1. ihan erilainen kuin mun peruskouluaikainen ohje, joten kokkeillaanpa :)
    pohjaan näyttää tulevan paljon enemmän tavaraa kuin mulla.
    Kiitti Kyllikit :)

    VastaaPoista
  2. Todellakin, tähänhän uppoaa puoli kennollista muniakin! Siinä meinaa usko loppua, kun tätä kauhoo uunipellille...riittääkö reunat!?

    Tällä ohjeella saa kuohkeita leivoksiakin, kun töräyttää kunnon satsin kermavaahtoa pursottimella palan päälle!

    Tiina

    VastaaPoista