Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 28. toukokuuta 2013

Halkomäki: Sahanpuruja rusinoiden kera

 Talven vaihtumisen kesäksi huomaa ainakin yhdestä asiasta: kaurapuuro ei maistu aamuisin! Siispä mysliä lautaselle rahkan tai maustamattoman jogurtin kera. Kaupasta ostettavat myslit ovat aikamoisia kaloripommeja ja kalliitakin vielä, halvemmat versiot maistuvat sitten taas ihan sahanpurulta rusinoiden kera. Jo varmaan muutaman vuoden ajan olen suunnitellut tekeväni itse mysliä, ja kun Tiinakin siihen puuhaan ryhtyi jo varmaan vuosi sitten, niin johan minäkin innostuin! Hitaana hämäläisenä tosin vasta pari viikkoa sitten. Alkusysäyksen antoi Pirkka -lehdessä ollut ohje jota hiukan muokkailin oman makuni mukaiseksi. Itse valmistusprosessi oli helppo, aineet löytyivät lähikaupasta ja jopa se mies joka asuu samassa taloudessa mun kanssa tykkäsi lopputuloksesta! Tykkäsi niin paljon että oikein kehui!!! Ja söi sitä kuin se kuuluisa Simo sitä hilloaan. Ensimmäinen satsi oli tuhottu viikossa. Toisen teinkin sitten tuplana.
Omatekoinen mysli on edullista, kohtuullisilla kaloreilla, oman suun mukaista ja taatusti tuoretta tavaraa. Siis jos vertaa kaupan tuotoksiin. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia luomua tai lähituottajien raaka-aineita! Suosittelen! Kesäkuumalla vaikka viilin sekaan! Pakastimesta marjoja kaveriksi! Ja sen viilinkin voi muuten tehdä itse! Hmmmm...siinäpä ehkä seuraava projekti?

IHANA MYSLI 
 
 
Tästä riittää noin 20-25 annosta, eli sinkuille tai pieniruokaisille sopiva 
satsi. Perheellisen kannattaa tehdä heti tuplana...
 
6dl isoja kaurahiutaleita
1dl kauraleseitä
1dl vehnä- tai ruisleseitä
1dl auringonkukansiemeniä
2dl pekaanipähkinöitä
2dl maapähkinöitä
2-3rkl vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
2rkl rypsiöljyä
Oman maun mukaan sekaan voi makeutukseksi laittaa myös:
1,5 dl kuivattuja banaanilastuja 
1,5 dl kuivattuja aprikooseja pilkottuna
1,5 dl kuivattuja omenalastuja
1,5 dl rusinoita
1,5 dl kuivattuja karpaloita
1,5 dl  kuivattuja marjoja

1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, leseet, auringonkukansiemenet ja 
karkeaksi rouhitut pähkinät. Lisää vaahterasiirappi/hunaja sekä öljy. Sekoita hyvin.


2. Levitä se on uunipannulle leivinpaperin päälle. 
Paahda 175c uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen 
puolivälissä ja ole tarkkana ettei mysli pala!

3. Lisää jäähtyneeseen seokseen aprikoosit, karpalot ym.
 
4. Sekaan voi lopuksi heittää vaikka vehnänalkioita, pellavansiemenrouhetta 
tai mitä puruja nyt ikinä haluaakaan!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti