Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 11. marraskuuta 2014

Halkomäki: Kenkäunelmia ja unelmakenkiä

Kenkävalinnat puhuttavat taas. Tulee räntää, lunta ja vettä vuoronperään. Mitä sitä tuonne ulos oikein laittaisi, kun kylmä kuitenkin on ja siellä ollaan aina vähintään se pari tuntia kerrallaan hippailemassa.
Kaksi talvea ehdin vekslata kumisaappaiden ja huopakumisaappaiden välillä. Ensimmäiset olivat kylmät mutta näppärät, toiset kohlot mutta lämpimät. Kumpaisillakaan ei voinut lähteä kävellen edes kauppaan, saatikka pidemmälle lenkille. Haaveilin kengistä, jotka olisivat lämpöiset ja sietäisivät jonkin verran kosteuttakin.

Salaa unelmoin näistä:


Pieksut!
Nykysuomen sanakirjan mukaan pieksu on yksipohjainen ja koroton tai anturallinen ja matalakorkoinen nahkajalkine, jonka terässä on kauto ja kohoava nokka ja jonka varsi on puolisääreen ulottuva, nauhoilla sidottava.
Synonyymi pieksulle on lapikas.

Minulla oli pienenä tällaiset, nahkaiset, punaiset. Ihanat. Kokeilin näitä Töysän huopalapikkaita viime vuonna Tampereella Kädentaitomessuilla ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä.


Pieksut jäivät kauppaan odottamaan aikaa parempaa kun isäni vinkkasi minulle superjalkineista. Eivät ehkä maailman trendikäimmät vielä, naisellisimmat tai söpöimmät kengät. Ei Sorelit eikä Uggit. Mutta jos kriteerinä on lämpö, vedenpitävyys ja käytettävyys niin mitään tämän parempaa en vielä koskaan ole kokeillut. Joo, tiedän, ei näytä nyt niin kovin mukavalta saappaalta, mutta kokeilehan jalkaan! Uskomattoman kevyet ja istuvat, uskomattoman lämpöiset!  Nahkaa ja karvavuori. Nam!Olen testannut Lapin yli kolmenkympin pakkasilla ja etelän kevätloskassa. Toimii. Kymmenen kilometrin lenkki taittuu näillä ihan loistavasti, ei hölsky eikä hankaa. Olen suositellut näitä hiekkalaatikkokavereilleni, koiranomistajaystävilleni, mettäkavereilleni ja kaikille kylmävarpaisille. Näihin ei vaan pety! Eikä tarvitse etsiä erikoismyymälöitä, löytyy rautakaupoista ja kenkäliikkeistä, jotka myyvät Jalaksen jalkineita.

Että tämmöistä mulla nyt vaan asian tynkänä.
Pitäkäähän varpaat lämpöisinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti