
Dominopaakku on todellinen herkku kaikille Dominokeksien ystäville. Leivoin tätä keväällä äitienpäiväkakuksi Halkomäen naapuruston yhteisille Äitienpäiväfestivaaleille, jotka pidettiin tuolla meidän pergolassa. Oli aurinkoa, kaffetta, kakkua, karkkia ja kolme äiti-ihmistä juhlistettavana. Koristelun heitin lonkalta sen pohjalta mitä kaapista löytyi ja kiva tuli. Kuten monet muutkin tällaiset hyydytettävät paakut, tämäkin kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään.
Pohja
200 g Domino- tai digestivekeksejä
100 g voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta jos käytät Digestivejä
Täyte
3 kpl liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g tuorejuustoa (ei kevyttä)
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 rkl appelsiinitäysmehua
Dominokeksejä
Koristeluun
tummaa suklaata ja kaikkea tilpehööriä
- Kiinnitä irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
- Hienonna pohjan keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut, rasva ja kaakaojauhe keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita tuorejuusto vaahdon joukkoon. Mausta vaniljasokerilla.
- Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Anna suklaan jäähtyä hetki ja sekoita se juustoseoksen joukkoon.
- Kuumenna appelsiinimehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Kaada liivateliemi hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana täytteen joukkoon.
- Leikkaa keksit neljään osaan. Kaada puolet täytteestä pohjalle. Asettele keksipalat tasaisesti täytteen päälle. Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta.
- Anna paakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti