Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 14. marraskuuta 2011

Marraskalenterin luukku 14


Tämän päivän luukusta putkahtaa RUOKAA isolla R:llä! Pahoittelemme jo etukäteen soppamme roisia nimeä, mutta näistä marraskuun pimeyksistä ei nousta millään ihan kevyillä pöperöillä. Kyllikit ovat viimeisten viikkojen aikana joutuneet luopumaan "saavutetuista eduista" olosuhteiden pakosta. Hanna vetäisi seitsemässä päivässä -17 kiloa (älä kokeile tätä kotona!) eikä Tiinakaan pystynyt myötätunnosta syömään oikein mitään. Suksi ei luista eteen ei taakse jos vatsa huutelee tyhjänä. Siispä tässä tyrkylle SaatananPerkeleenHyvän Juustokeiton ohje. Näivettyneinkin kaamosmasennuksessa kieriskelevä saa tästä aivan uusia voimia, ja tällä voi helposti ruokkia ison ystäväporukan vähällä vaivalla. Takaamme, että suurinkin sipulinvihaaja lähtee kotiin suu messingillä ja nuolee vielä kattilankin lähteissään! Valmista mielellään jo edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään ja mielellään reilu satsi, maku vain paranee lämmittäessä. Äläkä pelästy, vaikka homman alkumetreillä kattila on piripintaan täynnä purjoa ja sipulia. Kyllä se siitä!



SaatananPerkeleenHyvä Juustokeitto


Ohjeen määrät ovat summittaisia, jokainen voi säveltää sopan omia makuvivahteitaan mukailevaksi...


4 purjoa
3 isoa sipulia
Nämä viipaloidaan ohuelti ja kuullotetaan lempeässä lämmössä voinokareen kera kattilassa


1,5 litraa lihalientä lisätään ja annetaan kiehua kunnes sipulit ovat pehmeitä
500g Koskenlaskijajuustoa (esim. 1 pkt voimakas&1pkt viherpippuri)
Lisätään pieninä paloina, sekoitellaan kunnes liuennut. Ei anneta enää kiehua.


n.200g palvikinkkua silputaan ja lisätään keittoon
Sieniä (tatteja, suppilovahveroita, herkkusieniä, kanttarelleja tms.) lisätään maun mukaan. Kuivatut sienet liotetaan ensin ja lisätään liotusvesineen keittoon. Tuoreet sienet paistetaan ensin pannulla voissa.
Keiton annetaan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Keralle hyvää leipää ja vaikka lasi viiniä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti