Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

perjantai 4. toukokuuta 2012

Puntari: Mustan Pekan pekonipasta

Silloin kun kroppa kaipaa rasvaa ja hiilareita (mun tapauksessa joka päivä), kannattaa pyöräyttää kattilallinen pastaa pekonilla höystettynä. Nopea, helppo ja kaloripitoinen.

Tarvitset:

Puoli pakettia spagettia
Paketti pekonia
iso sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
suolaa
purkki Mustapekka pippurijuusto -makukermaa (Valio)
kananmuna
aurajuustoa


1. Laita spagetit kiehumaan teflonkattilaan.

2. Pilko pekonit, sipuli ja valkosipuli. Paista niitä pannulla, kunnes pekonit ovat kypsiä ja sipulit pehmeitä. Ripottele päälle vähän suolaa.

3. Sekoita kulhossa makukerma ja kananmuna.

4. Kun spagetit ovat kypsät, siivilöi vesi pois ja laita spagetti takaisin kattilaan.

5. Kaada kattilaan spagettien kaveriksi pekoni-sipulisekoitus ja kerma-munasekoitus. Kääntele koko hässäkkää kattilassa sen verran, että kerma ja muna vähän hyytyvät. Älä kuitenkaan liikaa, ettei seos mene kuivaksi.

6. Ripottele annoksen päälle lautaselle juustoraastetta tai Aurajuustomuruja. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

8 kommenttia:

  1. No nyt on sellainen resepti, että tällainen antiruoanlaittajakin selviää ja tietää jo etukäteen että mustapekka ja pekoni menee tässä porukassa alas iloisesti! Kiitän! :)

    Hyvät viikonloput sinne maitolaiturille!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menen takuuseen, että KAIKKI mun tänne laittamat reseptit onnistuu kädettömältäkin kokilta :)

      Jos on pippurin ystävä, niin tuohon voi vielä lisätä vähän mustapippurirouhetta!

      Poista
    2. Kiitos uudelleen, täällä tehty kaksi kertaa kyseistä ruokaa, hyvin upposi ja tällainen antiruoanlaittajakaan ei saanut liikaa näppylöitä tämän aterian valmistamisesta :)

      Poista
  2. Juuri tuota kaipasin, rasvaista ja ihanaa... kun jäi vapusta päälle joku kumma herkutteluvaihe, on pakko jatkaa vielä viikonlopun yli...
    Kiitos! Ja kivaa viikonloppua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät viikonloput sinnekin! Sama mässäilyvaihde on jäänyt päälle täälläkin, toivottavasti ei jatku ihan juhannukseen asti.

      Poista
  3. Onpas helpon kuuloista, täytyypä kokeilla! :)

    VastaaPoista
  4. Viikon päästä tulossa samantapainen ohje katkarapujen ystäville! Pysykäähän kuulolla...

    :)

    H

    VastaaPoista
  5. Nopeaa, helppoa ja hyvää! Lisään suosikkilistalle.

    VastaaPoista