Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Puntari: Kalustonäyttely

Jotkut naiset ovat aika kovia ostelemaan laukkuja ja kenkiä. Tänään ulkovarastoissa kolutessani huomasin, että minulla on aika monta polkupyörää. Kevyt kalustoesittely on siis paikallaan. Jokaisesta menopelistä esillä  perustiedot ja jokin pieni kiva yksityiskohta!
Spessun Era on uusin tulokas tallissamme. Täysjousto, valkoinen, vaihteita 27. Eilen ajoin ekaa kertaa maastossa ja hiekkatiellä, ja olihan tää taivas. Ajoasento on huikean hyvä vanhaan verrattuna. Ei tuntuneet töyssyt ei kuopat. Pyörä on ostettu tänä keväänä käytettynä Oulusta. Kiitos sinulle, joka tästä luovuit!


Pyörä sai jäädä lähes ennalleen, mutta olihan siihen pakko saada pinkit kahvat!

Tunturi Rider hankittiin viime syksynä Kangasalta Pirkan Kirpputorikeskuksesta. Pyörä on ns. työmatkapyöräni, 3-vaihdetta ja leppoisa ajettava. Tänä kesänä on ajatuksena hankkia pyörään kori eteen tai tarakalle.

Kotimaista laatua, tietysti!

Rakkain pyöräni Kona Lava Dome. Lahdesta Leppäsen pyörästä kesällä 1997 hankittu, kesätyörahoilla maksettu. Joku sanoi joskus, että Kona on maastopyörien Lada. Pah. Tämä sotaratsu on kiidättänyt minut vuosien saatossa jos jonkinlaisten rintamalinjojen läpi. Vaihteita tässä on 21, alkuperäisestä on vaihdettu pois jäykkä keula ja pantu joustavampi versio tilalle. Myös tanko ja etujarru on vaihdettu.

Nyt Konan perässä on kiinni peräkärry lasten kuljettamista varten. Kärry on 2 vuotta vanha ja mahdollistaa perheen yhteiset pyöräreissut.

Kona on kevyt!

Tämä kaunotar on jo ikäneito, mutta jotkut asiat on tehty kestämään. Mies on tätä rakkaudella minulle kunnostanut, tosin esimerkiksi takaa puuttuu vielä verkko, joka estää hameenhelman sotkeutumisen pinnojen väliin. Tällä hurautetaan kesällä Pohjaan Maalaismarkkinoille kansallispuvun helmat heiluen!

Miksei enää tehdä näin kauniita logoja pyöriin???

Start Family. Legenda jo eläessään. Takuuvarma seuralainen kesäisille terassikierroksille. Yksi vaihde, heikohkot jarrut, vaan fiilis kohdallaan. Ja turvaviiri on aina paikallaan!

Vaijerilukko, tuo ihana muisto menneisyydestä. Vaan missä on avaimet?

Nyt kaikkien murtovarkaiden on ihan turha siellä suunnitella meille murtokeikkaa, sillä pyörät ovat varmassa tallessa lukittujen ovien takana. Lisäksi meillä on tallentava videovalvonta, kaksi verikoiraa ja yhteyksiä Supoon.

Voisi luulla, että tässä pyörämäärässä olisi kaikki mitä nainen tarvitsee, mutta on mulla vielä yksi haave: jostain kun löytäisin helmiäisvaaleanpunaisen Nopsa Picnicin, joka mulla ala-asteella oli (3-vaihdetta, 80-luvulta). Miehellä on sellainen miesten vaaleansininen Nopsa ja olishan se aika söpöä, kun voitaisiin rinta rinnan polkea pitkin kylänraittia tyttö- ja poikapyörillämme.

2 kommenttia:

 1. Sitä voisi kuvitella ihmisen pärjäävän vähemmilläkin pyörillä, mutta jos noista pitäisi ruveta karsimaan niin minkä sitä pudottaisi pois...? No ei niin mitään niistä! Kaikki "perheenjäseniä" ja tarpeellisia omalla sarallaan. Hokasin just että mun keltainen Jupiter de fleur -cykkeli on varmaan vieläkin rautakaupan varastossa. Pitää hakea se kotiin kesäpyöräksi!

  H

  H

  VastaaPoista
 2. Hienoja pyöriä varsinkin tuo start family. Kyllä pyöriä pitää olla monta. Itsellä on kolme kombia ja yksi Tunturi poni. Löysin blogisi, kun olin etsimässä netistä start family-fillaria. Jos tuollaisen kauniin perheenjäsenen vielä saisin iloiseen joukkoomme.

  Terv. retroilija-74 Porista

  VastaaPoista