Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Puntari: Tulihan se sieltä...

...nimittäin Hyvä Päivä!
Eilinen osoitti jo lupaavia merkkejä, vaikka yleensä tiistai on se meikeläisen viikon kompastuskivi. Ja vaikka lusittiin koulutuksessa kuuteen asti, niin ilta meni kivasti.
Tänään aamulla päätin, että tämä on Hyvä Päivä. Lapset lähtivät kiltisti hoitoon, yö oli nukuttu hyvin ja sikeästi kimppapedissä kolmistaan tuhisten.
Töissä oli tietyt perusväännöt, mutta muuten päivä meni kuin siivillä. Töiden jälkeen lähtö UIMAHALLIIN. Ja lasten kanssa. Siinä, jos jossain olisi ainekset katastrofiin. Edellisen kerran olin lasten kanssa uimassa joulun tienoilla ja harrastusretkemme päättyi siihen, että jahtasin räkäisesti nauravaa ja v-mäisellä katseella varustettua 3,5-vuotiasta ympäri Kuohun pukuhuonetta, puin sätkivän ja kirkuvan kakaran väkisin ja yritin samalla valvoa, että nuorempi ei karkaa ainakaan allasosaston puolelle. Hiki valui ja hammasta kiristi.
Tänään otin käyttöön silkan lahjonnan: taskussa odotti 2 kinder-munaa, jotka kiltit lapset saisivat uintireissun jälkeen. Toimi! Lisäksi mukana oli naapurin Virpi 8-v, joten meillä oli oikein rattoisaa.
Nyt lapset katselee videota Virpin kanssa ja mä sulattelen spagettia ja jauhelihakastiketta tässä kaikessa rauhassa. Mukavaa keskiviikkoa!
Ja vielä muutama ajatus kuvien siivittämänä:

Savusauna pitäisi vielä siivota ennen pääsiäistä, sillä silloin tulee saunavieraita. Vaikka lammesta on jo jäät lähtenyt, uimaan ei voi mennä. Piha huutaa myös kuopsutushommiin, ainakin talven kranssisavotan jäljet pitäisi siivota rappujen vierestä pois.

Pihalle pitäisi loihtia jotain kukka-asetelmia väriä tuomaan. Saatan kyllä olla niin laiska, etten saa mitään aikaan. Isot terassilla olevat lyhdyt sentään pesin ja laitoin niihin koristehiekkaa pohjalle ja vihreät kynttilät.

Minun mielestäni Suomen paras sisustuslehti on Koti ja Keittiö. Siinä yhdistyvät sisustus ja ruoka mahtavalla tavalla. Ja viinit. Olin monta vuotta Kotivinkin tilaaja, mutta se lehti muuttui valitettavasti parin viime vuoden aikana ihan tyhjyydeksi. Uusi Koti ja Keittiö ilmestyi tällä viikolla, joten pääsiäisen pyhinä voin uppoutua sen sisuksiin.

Olen yrittänyt päästä sisälle Riikka Pulkkisen Raja-kirjaan. Ei ole kolahtanut. Kirjoitustyyli on vähän liian maalaileva minun makuun. Ja jos kaikki pyörii eri henkilöiden tykyttävän toosan ympärillä, niin mulla menee vähän maku. Jos saan valita, niin luen näin keväisin kevyttä ja ajattelemisesta vapauttavaa kirjallisuutta. Ehkä sinnittelen kuitenkin Rajan loppuun.

4 kommenttia:

 1. NIIIIIIN kiva kuulla! Mulla täällä kevään kunniaksi sisustuskriisi, mikään ennen kiva ei näytäkään enää miltään. Enkä tod voi vilkaista edes lehtiin päinkään kun ei juuri mitään oo mahdollista investoida kuitenkaan. NO, ehk'ä tää on ohimenevää. Pitää olla mahdollisimman paljon vaan ulkona kotoa.

  Tuo Raja-kirja oli musta hyvä. Ja Pulkkisen uusin, se Totuus myös. Mulle iskee just tollainen liiankin maalaileva tyyli ;) Väsyneet aivot ei liikoja vaadi.

  Haleja pääsiäiseen, ihania aurinkopäiviä!

  VastaaPoista
 2. Minuunki Riikka Pulkkisen kirjoitustyyli iskee hyvin. Odotan malttamattomana hänen tulevia kirjoja.
  Rajassa opettajan ja oppilaan seksisuhde on kirjoitettu juuri niin inhoittavaksi kuin se onkin. Jotkut tuntuvat ajattelevan, että se on kirjan heikkous, mutta minusta vastenmielisyyden kirjoittaminen vastenmieliseksi on erityisen taidokasta.

  Maria

  VastaaPoista
 3. Pulkkinen ei oikein kolahda tänne. Yritetty on mutta nykyään en edes koita sinnitellä kirjaa pidemmälle jos tuntuu ettei iske. Sen sijaan Koti ja Keittiö-lehti on minunkin mielestä paras lehti, ihania kuvia ja hyviä juttujakin. Eikä niin palja mainossivuja kuin esim. Omakoti-lehdessä. Kummatkin mulle silti tulee ja niitä innolla aina odotan :)Olen muuten voittanut Koti ja Keittiö-lehdestä Boknäsin Villinki ruokailuryhmän. Että jos joku toinenkin on miettinyt voittaako niistä kilpailuista ikinä kukaan oikeesti mitään niin näköjään voittaa.

  Aurinkoista pääsiäistä kaikille. Muutama tunti töitä ja hippulat vinkuen maalle.

  VastaaPoista
 4. Musta on tullut kans sen verran vanha, että en jaksa sitkutella "huonon" kirjan kanssa välttämättä loppuun asti. Viimeksi kesken jäi Laura Honkasalon Eropaperit (olikohan se edes sen niminen?).
  Olen huomannut, että muhun uppoaa tietty "syvällinen hömppä" tyyliin Marian Keyes. Ja sitten tietysti hömppähömppä tyyliin Anni Polva tai Enni Mustonen.
  Cecilia Ahernin kirjoja olen lukenut hiljattain muutamia. Tykkään kovasti myös Maeve Binchystä!
  Ja sitten luin viime keväänä sellaisen Italiasta loma-asunnon ostaneen naisen kirjoittamia Italia-kirjoja (sori, en muista nimeä, en naisen enkä kirjojen, eikun naisen nimi oli ehkä Annie Hawes?). Olin silloin ihan varma, että muutan vielä joskus saapasmaahan. Niin ne tarinat vaan vie mukanaan...
  Oon pitkään jo haaveillut, että pääsisin mukaan johonkin kirjapiiriin, mutta tämä blogihan toimii vähän sellaisena, kun voi vertailla kokemuksia ja keskustella :)

  VastaaPoista