Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Puntari: Tour de France


Ranskassa on käynnissä tällä hetkellä kohtalaisen suuri urheilutapahtuma Tour de France. Siellä trikoopukuiset miehet ottavat toisistaan polkupyörälemällä mittaa Ranskan serpentiiniteillä.

Viime kesänä näin tämän kuvassa olevan taulun Kuhmalahden Taidepappilan kesänäyttelyssä (jonne olen tänään menossa katsomaan kesän -11 sadon). Taulun nimi on Tour de France, ja edustaa ehkä enemmän sellaista tapaa pyöräillä, jota itse Ranskassa voisin harjoittaa...
Taulun on tehnyt Emmi Vuorinen, jonka tuotanto on kaikkinensa jotain aivan huikean ihanaa.
Tämä Tour de France pääsi meidän grafiikkakokoelmaan eteisen seinälle. Valitan, että kuva ei tee itse alkuperäiselle taululle oikeutta.

Tour de France -kilpailu on veikeä. Meille hankittiin oikein joku Eurosport-paketti, että sitä voi netin kautta seurata. Muutaman pätkän olen minäkin katsellut. Tuntuu siltä, että kaverit, jotka siellä polkevat, ovat jotenkin pehmeitä päästään.
Olen nimittäin todistanut pari kolaria. Toisessa niistä miekkonen hurauttaa täydestä vauhdista mutkasta ulos, syöksyy kunnon pudotuksen ja törmää sitten puuhun. Mitä tekevät miehen joukkuekaverit? Taluttavat (lue: raahaavat) tyypin ylös rotkosta ja uutta pyörää talutetaan jo paikalle. Mitäs siitä, että myöhemmin selviää, että ulosajaneelta on katkennut reisiluu ja murtunut lantio. Kyllä nyt noilla vammoilla pitäisi vielä pystyä kisaa jatkamaan!
Toinen kolari oli yhtenajo, ja siinä yksi jamppa löi päänsä aika kipeästi asvalttiin. Puoliksi tajutonta heppua yritettiin myös joukkuetovereiden voimin kammeta takaisin ajokin selkään, että touri jatkuisi.
Upeeta joukkuehenkeä, sanon minä.

Leppoisissa tunnelmissa jatkuu täällä viikonloppu. Tänään siis ensin Taidepappilaan, sitten illalla Rantajatseille tuohon meidän kotirantaan. Siellä esiintyy Tampere Swing Connection ja paikallinen Khum boogie machine.
Huomenna sitten Kuhmalahden Kisan kesäkisat päivällä ja illalla taas kotirannassa Laituritanssit.
Sunnuntaina jos ehtisi jo vähän mustikoita noukkimaan, niin pääsisi ihmisen lempipuuhan, eli säilömisen pariin.

Mukavaa VIIKONLOPPUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti