Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 20. syyskuuta 2011

Halkomäki : Helppo misu tyrkyllä

Syöminenhän on sadepäivien ilo! 
Ja tietenkin leipominen, jos haluaa syödä jotain itse tehtyä. Minä rakastan Tiramisua yhtenä parhaista jälkkäreistä, ja siitä sitten lähti idea valmistaa sitä kausiluontoisesti soveltaen Pirkka -lehden ohjeen pohjalta. Ohje on helppo, ja sitä voi helpottaa entisestään käyttämällä valmista torttu/kakkupohjaa itse tehdyn sijaan. Tärkein elementti hommassa on omenahillon ja kermavaahtoseoksen kombinaatio: hillon ja vaahdon välillä pitää olla selkeä makeusero jotta ne ryhdittävät toisiaan. Ensimmäinen misu osui nappiin, käytin  siinä viime vuotisen omenakanelihillopurkin melkein kokonaisuudessaan. Humppilaan matkanneen version täytin uuden sadon omenakanelihillolla, jota oli ryyditetty vielä vaniljasokerilla. Tämä hillo olikin vähän makeampaa kuin viimevuotinen, joten kermavaahtoseoksesta olisi saanut jättää sokeria vähemmäksi. Nyt hillo ja vaahto olivat makeusasteeltaan liian lähellä toisiaan. Eli kannattaa maistella hillo etukäteen ja lisäillä vasta sitten sokeria kermavaahtoseokseen. Ja pelkän omenahillon voi halutessaan maustaa kanelilla tuunaten, se nimittäin on toimiva yhdistelmä!




Omenamisu
Pohjalevy:
4 munaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivijauhetta

Täytteeseen:
300-400g omenakanelihilloa
2dl vispikermaa
2dl Valion vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g Creme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
n. 4rkl sokeria
2rkl sitruunamehua

Kostutukseen: n. 1 dl vahvaa kahvia ja 1 rkl sokeria
  • Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. 
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja paista 225 °C:ssa noin 5 minuuttia. 
  • Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen samankokoiseen suorakaiteen muotoiseen osaan.
  • Vaahdota kerma ja vaniljakastike omissa kulhoissaan. 
  • Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja sitruunamehu vaniljakastikkeen joukkoon. Yhdistä tähän vispikermavaahto. 
  • Tarkista maku. Täytteen ei kannata olla kovin makeaa!



  • Laita yksi kakkupohjista tarjoilualustalle ja kostuta se pullasutia apuna käyttäen kahvilla, johon on lisätty sokeria. 
  • Levitä kostutetulle pohjalle ensin kerros omenasosetta ja sitten tuorejuustotäytettä. 
  • Nosta toinen kakkupohja päälle ja tee toinen kerros samoin. 
  • Kostuta viimeinenkin kakkupohja ja levitä sen päälle tuorejuustoseosta. Anna kakun vetäytyä viileässä vähintään pari-kolme tuntia ennen tarjoilua, ei kuitenkaan välttämättä yön yli. 
  • Siivilöi pinnalle paksulti kaakaojauhetta ja koristele suklaalastuilla tai rouheella.

NAMSKIS!!!

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Ensimmäinen versio tosiaankin osui nappiin! Ihanhan tässä nälkä tulee, kun ajatteleekin tuota ihanuutta...

    VastaaPoista
  2. Kyllä mullakin himo iskee kun vähänkin noita kuvia vilkaisen...ja mä olen syönyt sitä sentään jo kaksi kertaa!!! :D Nyt kuule siellä keittiössä vaan vatkaimet surisemaan ja viikonlopuksi herkkua pöytään!

    H

    VastaaPoista