Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Halkomäki : Karmea pudotus todellisuuteen!

Melkein tekisi mieli sanoa, että JOULU ON PERUTTU. Mutta en sano ihan vielä, yritän tässä kehitellä jotain pelastusta tai odotan, että herään pian tästä painajaisesta.

Kaikki kurjuus alkoi Kangasalan Alkosta. Melko harvoin tällaisen laiskan loppasuun siellä tulee käytyä, mutta nyt oikein silmät kiiluen, myönnettäköön. Kipitin myymälän ympäri moneen kertaan ja pyörin hyllyjen välissä kuin väkkärä. Lopulta ystävällinen myyjä tuli kysäisemään mitä etsin. Sitten se jysähti!

EI OLE. 
EI TÄNÄ VUONNA VALMISTETA.
EI YHTÄÄN PULLOA.
EIKÄ KORVAAVAA TUOTETTAKAAN OLE.

Mitä on Joulu ilman sitä? Pienen hyperventilaatiokohtauksen partaalla poistun kaupasta. Sen kerran kun minä jotakin sellaista ostaisin, mistä tulee yhden kuuman tsaikkamukillisen jälkeen ihanasti hitaat silmät ja mukavan lämmin fiilis, niin sitä ei sitten saa ollenkaan. Saako enää ikinä? Istunko tänä Jouluna sohvalla vilttiin kääriytyneenä ja tihrustan itkua? Tässä on rapia viikko aikaa päästä yli pettymyksestä. Minä olen kauhean huono sellaisessa. Ja hidas.



Ehkä ensi Jouluksi kerään pitkän adressin kaikkien meidän fanien puolesta ja marssin kumpparit kipinöiden Alkon pääjohtajan puheille: TUIKE -GLÖGI TAKAISIN HYLLYYN! 
Se mustaherukan makuinen!


Ja maailma pelastuu...tai ainakin yhden ihmisen Joulu.

(Toisaalta kyllä mietin, että olenko sittenkin Jouluni suhteen liian vaativa? Jonne Aaronkin kertoi Aamulehdessä viettäneensä viime Joulua siten,että lämmitti sytkärillä kaupan maksalaatikkoa ja lähti sitten tissibaariin. Ja ihan hyvä Joulu kuulemma oli!)



Miten ihanasti tuota juomaa glögi.fi -sivuilla jaksetaankaan kehua:


TUIKE KUULUU JOULUUN
Hämärässä talvi-illassa kulkijan taivalta valaisevat kirkkaana tuikkivat tähdet. Kodeissa syttyvät kynttilät tuikkimaan suloista lämpöä. Öisessä kuutamossa puhdas hanki tuikkii kuin taivaan tuhannet tähdet. Ne kaikki on maalattu satoja ja taas satoja kertoja perinteisiin suomalaisiin joulumaisemiin. Ne ovat erottamaton osa suomalaista sielunmaisemaa ja talvista luontoa.
     Kun uudistimme tuttujen Wanhan Ajan Mustaherukkaglögin ja Mustikka Glögin pullojen ulkoasun, mietimme samalla, mikä nimi kuvaisi parhaiten glögiemme persoonaa. Molemmat ovat valmistettu vanhan suomalaisen reseptin mukaisesti, höystetty perinteisin maustein ja aidoin suomalaisin marjoin. Ne ovat tulleet osaksi monen suomalaisen jouluperinteitä. Tuike. Se kuuluu jouluun. Se kuuluu talveen. Se kertoo kaiken.
Ja niin, suomalaisia jouluperinteitä kunnioittaen, Wanhan Ajan Mustaherukkaglögistä ja Mustikka Glögistä tuli Tuike. Makuina vanhat tutut Mustaherukka ja Mustikka.



                      Tuike Mustaherukka Glögi - täyteläisempi maku marjoista

Tuike Mustaherukka Glögi on perinteinen suomalainen syvän tummanpunainen glögi, joka valmistetaan runsaista raaka-aineista tutun, Wanhan Ajan Mustaherukkaglögin reseptin mukaan. Sen täyteläisessä, pehmeässä maussa yhdistyvät kotoinen isoäidin mustaherukkamehu ja joulun perinteiset glögimausteet - kaneli, kardemumma ja neilikka. Makean makunsa ja täyteläisen mustaherukkaisen tuoksunsa se saa aidoista marjoista.
Tuike Mustaherukka Glögi on valmista nautittavaksi sellaisenaan, mutta sen raikas, persoonallinen maku kestää erinomaisesti myös omissa glögisekoituksissasi.

Kuva: mtv3.fi

1 kommentti:

  1. Aivan kamalaa tuollainen! Itsellä lähes samankaltainen kokemus!!! Olin tosin viimeisillään raskaana ja mieleni teki (lusikallista) hyvää punaviiniä. Ja mitä teki alko, ovet oli lakon vuoksi suljettu. Siinä minä, mettäkulmalainen, roikuin ison vatsani kanssa pitkäripaisen rivassa, melkein itkua tihrustaen. Oli tunnelma pilalla ja paha mieli >:/

    VastaaPoista