Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Halkomäki: Kirpparikamaa ja kadonneet sähköt
Mahtava päivä! On saatu aurinkoa, sadetta, ukkosta, rakeita ja armottomia tuulenpuuskia! Ja parit sähkökatkokset.
Sähkökatkokset muistuttavat aina ikävästi siitä tosiasiasta, että ilman sähköä on aina orpo olo. Ainakin noin äkkiseltään. Jos tietäisin etukäteen viettäväni viikon ilma sähköä, keksisin vaikka mitä tekemistä siksi ajaksi. Eläisin kuin koiramäen talossa! Mutta yhtäkkiä seison keskellä hiljaista taloa ällistyneenä sormi suussa. Mikään kodinkone ei hurise. Ulkona sataa. Piti siivota. Imuri ei toimi. Paitsi rikkaimuri 5 minuuttia. En voi silittää pyykkiä. Alakerrassa on mahdotonta siivoilla pilkkopimeässä. Lattioita on turha pestä ennen imurointia. Leipominenkin on toivotonta. Lenkillekään ei innosta lähteä. Lukeminen on liian löysää hommaa.  
Ei se nyt oikeasti voi olla niin vaikeaa?!
Red Charm. Ihana!
Akileija, puutarhan keijukainen.
Ainoa järkevä puuha on aloittaa kirppiskartoitus heinäkuun maalaismarkkinoita varten. Tuumasta toimeen. Kaivoin komeroista kaiken ylijäämän esille ja pakkasin Ikean kasseihin odottamaan uutta kotia ja elämää. Tässä pientä esimakua siitä, mitä Kyllikkien myyntipöydältä löytyy hillopurkkien ja akvarellien lomasta.- Boreus -öljykangastakki, sopii kokoa 36-40 käyttäville, kuin uusi
- ratsastaustakki, tumman sininen, kokoa 36, kunto hyvä
- nahkaiset ratsastussaappaat, Cavallo, ripakintuille kokoa 38, lesti&varsituet mukaan
- ratsastushousut valkoiset, koko 34-36, valkoisilla koko kitkapaikoilla
- Arabian vanhoja kahvikuppeja tasseineen 6 kpl
- Hugo Boss Femme Edp, käyttämätön
- pari kassia, kesäkassi ja vintage
- retrokankaita suoraan joltakin luvulta
- sarviksen pikkukippoja 2 kpl, keltainen ja oranssi
- vanhoja patenttikorkkipulloja
- erinnäsiä lasiastioita
- Suunto M5 -sykemittari, käyttämätön 

- hääpuku Special day, Ivory, koko 10/36, takana nyöritykset, mukaan vannehame ja pukupussi, pesty pesulassa (tosin sitä en raahaa kirpparille...)
 Päivään on mahtunut muutakin puuhaa. Aamusta veimme ystäväni Pirjon kanssa taulujamme paikallisen Niitty-Seppälän Kesätorin kahvilan seiniä "sulostuttamaan". Minä vein kantturani, Pirjo possunsa. Kesätori avataan keskiviikkona ja siitä tulee plokiin juttua varmaankin heinäkuun alkuhuumassa.

Kotona verkottelin mansikkamaata melkoisella innolla ja kierrokset kaakossa, sillä räksät olivat jo löytäneet ensimmäisen kypsän mansikan ja napostelleet siitä puolet. Voin kertoa, ettei valtavien verkkojen levittäminen yksin kovassa tuulessa ole ihan sitä ihaninta hommaa! Joka kerta kun verkko hipaisi mansikkapöheikköä, se tarttui kiinni raakileisiin. Ja niitä sitten irroittelemaan. Ja sillä välin verkko repsahti taas jo jostain toisesta kohtaa maahan...tai irtosi tolpasta...tai repesi...ihan siellä sitten itsekseni kiroilin koko suomen kielen sanavarastoni tyhjäksi. Mutta mansikoita tulee valtavasti mikäli kelit tästä vähän paranevat, raakileita on aiiiivan älyttömän paljon. Kuhmalahden pikkuräksät siellä jo varmaankin virittelevät korejaan ja pakastusrasioita iskuaan varten. Halkomäen mansikkajuhlat alkavat viikon kuluessa!

Lopuksi täytyy vielä todeta, että kyllä toi puutarhan hoitaminen on oikeasti niin terapeuttista hommaa! Olen nauttinut ihan suunnattomasti siitä, että on ollut kerrankin aikaa OLLA KOTONA ja puuhailla tuolla pihalla mitä mielen juolahtaa. (Seura tosin kelpaisi...) Tästä kesästä olen tarkoituksella karsinut pois kaiken vähänkään turhan menemisen ja hössötyksen. Aion tehdä kivoja asioita ilman aikatauluja ja viettää  aikaa kivojen ihmisten kanssa. Satoi tai paistoi, sillä ei ole väliä!

Ps. Kuvissa vähän pihan kukkaloistoa alkuviikolta. Tänä kesänä kukkivat sormustinkukat ja uusista pioneista ensimmäistä kertaa aikainen Red Charm!

6 kommenttia:

 1. Ihania kukkien kuvia :)) Värit todella pääsevät esiin. Oikein harmittaa, kun itsella ei ole tällä hetkellä hyvää kameraa, että saisi kunnon kuvia blogiin!! Mutta ehkä pian..:))

  Myrskyä ja mylinää on todella ollut, vaikka meillä ei ollutkaan sähkökatkosta, vaikka melkein naapurissa ollaan.

  Täytyy tulla vilaisemaan kirppispöytää ja akvarelleja ohiajaessa..hyvä kun informoit, tietää käydä katsomassa

  Meilläkin on möyritty lahjaksi saatuja kurpitsantaimia maahan..ainakin vettä riittää, ei tarvitse kastella :))

  Toivottavasti nyt jo aurinkoisempaa ja lämpimämpää kesän jatkoa ♥

  VastaaPoista
 2. Kiva jos tulet Anne-Mari käymään Kuhmalahden maalaismarkkinoilla, viime vuonna siellä oli mahdottomasti porukkaa ja tuli tehtyä vallan hyviä kirppislöytöjä todella edullisesti. Eurolla sai melkein mitä vain! :)
  Kovin kummoista keliä ei jussiksikaan luvattu, mutta toivotaan että sääukot ovat taas kerran väärässä...

  H

  VastaaPoista
 3. Aivan mainio kirppispöytä on teille tulossa - ihania aarteita!!
  Hymy huulilla luin noita kesäpuuhia, sähkökatkoksen pakottamia.
  Mukavaa juhannusta - toivottavasti ilman myrskyjä!

  VastaaPoista
 4. Annoin juuri hiljattain omat nahkaiset ratsastussaappaat pois. Kas, kun ne piskuisen jo vanhaa mallia, niin kukaan ei ostanut, vaikka kaupittelin niitä vaikka missä :-)

  VastaaPoista
 5. Missä muuten ovat heinäkuun markkinat?

  VastaaPoista
 6. Heinäkuun 9. pv lauantaina on Maalaismarkkinat Kuhmalahden Pohjassa (tai nykyään pitäisi kai sanoa Kangasalan Pohjassa), siinä kirjastotalon ja terveysaseman pihassa. Klo 10-13 muistaakseni.

  VastaaPoista