Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Puntari: Mökkiprojekti

Meillä on täällä Kuhmalahdella kesämökki. Tai oikeastaan ei voida ihan mökistä puhua, vaan enemmän se on sellainen hella+huone-tyyppinen ratkaisu. Mökissä on siis sauna, pukuhuone ja yksi huone.
Kun perheeseemme alkoi tulla uutta jäsenistöä, aloimme miettiä, miten mökkeilyn saisi sujumaan vähän mukavammin. Nyt makuutilojen puute on aiheuttanut sen, että käymme mökillä päiväseltään nauttimassa auringosta, grillaamisesta ja saunomisesta, mutta hurautamme yöksi kotiin.Aluksi ajattelin, että 1956 rakennetun mökin ihanaan vanhaan tunnelmaan ei mitenkään voi koskea eikä sitä muuttaa. Mutta mitä pitempään asiaa mietin, sitä paremmalta alkoi tuntua ratkaisu, että vanha mökki laitetaan matalaksi, ja tilalle rakennetaan uusi pulpettikattoinen, moderni huvila, jonka kaikki seinät ovat lasia, ja jossa on sisäkylpyhuone, vessa, laajakaistayhteys, satelliitti-tv ja maalämpö.
No ei vaiskaan! Ihan vaan tyydyttiin siihen ratkaisuun, että tämän nykyisen mökin jatkoksi rakennetaan pieni laajennusosa, johon tulee yksi huone ja vanhan huoneen päälle parvi nukkumatilaksi.

Eilen sitten juhannuksen jälkihuumassa aloitettiin mökin tyhjennys. Sauna ja pukuhuone saavat tässä remontissa jäädä ennalleen, mutta vanhan huoneen puoli laitetaan uusiksi, koska se yhdistyy tulevaan uuteen huoneeseen. Niinpä me roudattiin lähes kaikki huonekalut tänne kotivarastoihin ja pakattiin vain astiat ja muu tänä kesänä mökillä tarpeellinen pukuhuoneen kaappeihin.Sen verran voin tuosta tulevasta laajennusosasta ja remontista kertoa, että runkotyöt suorittaa paikallinen rakennusfirma, mutta paljon jää itsellekin tehtäväksi. Aikataulua ei ole, mutta tapetit on jo valittu...(nauroin kerran ihan katketakseni, kun Roope Lipasti kirjoitti, että siinä vaiheessa kun mies kaivaa kuoppaa talon perustuksille, nainen seisoo siellä kuopan reunalla kärsimättömänä tapettirullat kainalossa!).
Rakentamisen edistymistä ohjaa tietysti myös perheen valuuttatilanne, mutta tänä syksynä ainakin runko nousee pystyy. Saattaa olla, että sisähommat jäävät ensi vuodelle. Kattellaan nyt.Tällainen projekti siis alkoi eilen, ja tänään homma jatkuu purkutöiden merkeissä. Nyt kun sopivasti on kesälomakausi meneillään, voivat kaikki innokkaat talkoolaiset ilmoittautua meille hommiin. Luvassa urakointia idyllisissä maisemissa, kera makkaran ja viileän lonkeron!

2 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kivalta projektilta - ja tapetit ennen kaikkea kuuluu asiaan jo ihan alkuvaiheessa :D
  Mukavaa remppaa!

  VastaaPoista
 2. Projektit on kivoja, ja ehkä tämä tästä joskus valmistuu.
  Sen verran voin vihjata, että tapettimalleista Juhannusruusu (Tapettitalon mallistosta) on aika vahvoilla! Väri tosin vielä mietinnässä...Mutta onhan tässä aikaa.
  Nyt alkaa olla kivat remppakelit (=mies remontoi, ja mä istun rannalla vahtimassa uimassa olevia lapsia!).

  VastaaPoista