Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Puntari: Aitoja asioita


Terkkuja vaan Ranskasta! Kotiuduttiin eilen illalla ihanan viiden päivän loman jälkeen.
Loma meni odotusten mukaan (mitä nyt heti lähtiessä kone oli myöhässä niin että myöhästyttiin jatkolennolta Köpiksestä), ja antoi jopa enemmän, kuin uskallettiin toivoa.
Kööpenhaminan kentällä nähtiin Tanskan kuninkaalliset ja Iron Maidenin lentokone! Nizzassa nähtiin Naomi Campell (tai ainakin sen kaksoisolento) ja Monacossa joku televisiotähti, jota me ei tunnettu, mutta jolta paikalliset pyytelivät hulluna nimmareita. Lisäksi Nizzan lentokentällä nähtiin lauma muusikoita ja Hannan mielestä ne saattoi olla Kentin pojat. Kuulemma samanlainen tukka...

Aika hulvatonta oli meno meillä. Ei tylsää hetkeä. Juotiin shamppista ja syötiin mansikoita piknikillä. Haahuiltiin ostoksilla ja soviteltiin satoja vaatteita. Tavattiin paikallisia tuttujamme.

Paikallinen kukka- ja vihannestori Nizzan vanhassa kaupungissa veti meikeläisen sanattomaksi. Kimppu (10 kpl) pioneja - hinta 15 euroa! Kukkakimppu (halkaisija puoli metriä) - hinta 10 euroa.
Ja sitä kasvisvalikoimaa! Sipuleita, tomaatteja, munakoisoja, kesäkurpistoja, valkosipuleita, kukkakaaleja, kurkkuja, papuja...mitä ihminen vaan keksii keittiöönsä toivoa. Kaikki tuoreita, ihania, pakkaamattomia.
Kysymys: Miksi Suomessa kurkut puetaan kondomiin??? On se niin turhaa!

Mutta tätä tämä nyt vaan meillä Suomessa on. Kaikki pakataan ja kaikki on tiukasti valvottua, säädeltyä ja  rajoitettua. Onneksi on oma kasvimaa, jossa jo sipulit, herneet ja porkkanat tekevät omaa työtään kasvun parissa, ja kohta saa ensimmäiset sadot omasta salaattipenkistä. Tomaattikin jo kukkii ja amppelitomaatissa on raakileita. Satoa odotellessa!PS. ARVONTA on ratkennut! Onnetar suosi tällä kertaa kesäistä KESAKKOA! Onnea, onnea, onnea! Pistäpäs meille osoite tekstarilla, niin saat postissa yllärijuttuja :)

1 kommentti:

  1. Mä korjaisin heti tähän kärkeen, että ne 10 kpl pioneja maksoi kyllä 12 euroa...
    Loma oli IHANA ja TEKI NIIN HYVÄÄ. Uskomatonta miten kolme päivää perillä voi tuntua ihan viikon lomalta. Ehkä siksi, että keskityimme olennaiseen,eli lomailuun, ja jätimme kaiken muun vouhotuksen pois! :D

    H

    VastaaPoista