Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Puntari: Kuinka kroppa toimii

Sunnuntaina menin särkylääkkeiden voimalla nukkumaan. Alaselän kiukuttelu äityi siihen potenssiin, että olo tuntui tuskaiselta koitti lattialla tai sängyssä olla miten päin tahansa.
Kuin tilauksesta heti maanantaina starttasi Kesä Pilates täällä Kuhmalahdella. Sitä pitää Method Putkisto ja MP Pilates ohjaaja, suunnistuskaverini Pia. Ja tunnin pilatestreenin jälkeen selkäkipu oli tiessään!

Aloitin MP Pilateksessa käymisen vuonna 2009, puoli vuotta toisen lapsen syntymän jälkeen. Bongasin alkeiskurssin kansalaisopiston kurssitarjottimelta, ja viikonlopun kurssin jälkeen oli vakuuttunut, että oma laji oli nyt löytynyt.
Method Putkiston ja MP Pilateksen ajatus on se, että kaikki liikkeet tehdään ajatuksen kanssa ja vartalon syvät lihakset kytketään toimimaan. Liikkeitä tehdään vartalon keskilinja visusti mielessä pitäen. Molempien liikuntamuotojen motto on, että kun ajatus liikkeen tekemisestä karkaa, kannattaa tekeminenkin lopettaa. Ei siis todellakaan mitään "kymmenen vielä" -tyyppistä hampaat irvessä vedettyä airopikkiä!
Method Putkistolla pyritään vartalon syvien lihasten venyttämiseen ja pilateksessa niitä puolestaan venyttelyn lisäksi vahvistetaan.
Löysin vartaloni ihan uudestaan alkeiskurssin ja sitä seuranneiden viikottaisten harjoitustuntien myötä. Olen lajissa vasta alkumetreillä, mutta jo nyt huomaan arkielämässäni ajattelevani, millainen asento olisi kropalle kaikkein paras. Esimerkiksi pyöräillessä olen alkanut kiinnittää huomiota sellaiseen asiaan kuin pään linjaus.

Uusimmassa Juoksija-lehdessä oli juttu, että somaattinen harjoittelu (jollaista siis Method Putkisto ja MP Pilates ovat) olisi hyödyllistä kaikille kilpaurheilijoillekin. Fysioterapeutti Jarmo Ahonen kertoo, että monet kehon ongelmat johtuvat siitä, että emme enää tunne tai aisti kehon virheellisiä toimintoja ja toistamme virheellisiä liikemalleja, kunnes jokin ongelma tai kiputila herättää huomaamaan, että jotain on vialla. Somaattisesta harjoittelusta olisi esimerkiksi juoksijoille hyötyä siten, että sen kautta voidaan hakea rentoutta suoritukseen. Juoksu helpottuu ja muuttuu taloudellisemmaksi ja rennommaksi ja samalla vauhti kiihtyy pakottamatta.


Näin ihanassa paikassa pidetään kesäkurssit Kuhmalahdella!

Sinänsä on käynyt tuuri, että tällaisessa kärpäsenkakan kokoisessa pikkupaikassa kuin Kuhmalahti on oma MP-ohjaaja. Pia pitää viikossa parina päivänä tunteja (talviaikaan) täällä, ja nyt siis ekaa kertaa alkoivat nuo kesätunnit, jotka ovat ainakin mulle aivan ihana juttu.
Elokuun alussa Pian kesäkursseilla pääsee tutustumaan sekä Method Putkistoon että MP Pilatekseen. Kurssit pidetään tässä melkein meidän naapurissa idyllisessä Vanhassa Rauhalahdessa, jonka edessä on muuten maitolaituri!!! Kurssien aikatauluja, hintoja ja sisältöjä voi kurkkia täällä , jos kiinnostaa.

Mites siinä terveyssidemainoksessa takavuosina sanottiinkaan: VOIN LÄMPIMÄSTI SUOSITELLA :)
Myös miehille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti