Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

torstai 5. toukokuuta 2011

Puntari: Ihanuutta iltarasteilla


Eilen se sitten vihdoin alkoi: kauan odotettu suunnistuskesä 2011.
Tavoitteet ovat selkeät: Tulla entistä paremmaksi suunnistajaksi, eli ensisijaisesti kehittyä rastien löytämisessä. Juoksukunto tulkoon sitten siinä sivussa, jos on tullakseen. Kauden päätavoite on suoriutua Venlojen viestistä kohtuullisella ajalla. Ja saada Minna Kaupilta nimmari ;)

Kevään ensimmäiset Sydän-Hämeen iltarastit käytiin Pälkäneellä Kankahaisten kartalla. Suunnistin ensimmäistä kertaa sprinttikartalla, mutta eipä se paljon haitannut. Olinnimittäin niin pihalla aluksi, että en löytänyt kartalta edes lähtöpistettä. Pitkään piti miettiä myös sitä, kummassa kädessä sitä kompassia pitikään pitää ja miten se emit-leimasin kannattaa sormeen pujottaa.
Mutta metsässä alkoi tuttu fiilis löytyä! Tuttua oli myös se, että ensimmäistä rastia etsin 8 minuuttia (ihan vaan silkkaa jännitystä ja typeryyttä). Siitä sitten homma alkoi kulkea, ja 41 minuuttia myöhemmin leimasin maalissa.

Suunnistaminen on tosi hieno laji. Suosittelen kaikille ulkoilmaelämästä kiinnostuneille. Edullistakin se on: iltarasteilla karttamaksu on 4 euroa ja emit-leimasimenkin saa vuokrattua (muistaakseni eurolla). Tavallisilla lenkkareilla ja verkkareilla pärjää hyvin.
Aloitin itse suunnistamisen vasta viime vuonna. Oli siksi hassua huomata, että pidin eilen iltarasteilla käynyttä porukkaa jo ihan vanhoina tuttuina.
Uusia lupauksiakin suunnistusmaailma vetää puoleensa: maalialueella näin nimittäin Saiman kummien pojan (kohta 5 vuotta) kulkevan tomerasti kompassi kädessä vaarinsa kanssa. Hyvä Otso!

5 kommenttia:

 1. Itsellä oli pari viikkoa sitten ihan samat tuntemukset, nauratti oikein kun olevinaan enemmän tosissaan suunnistaa ja sitten ei edes muista mitä on missäkin kädessä. Rastimääritteetkin oli mukavasti painunut muistista jonnekin joulukinkun ja pääsiäissuklaan välimaastoon. :D

  VastaaPoista
 2. Kyllä mua sitten sapetti kun en ehtinyt mukaan pusikkoon! Mutta ensi viikolla eksytään sitten Aivujärvellä...siellähän ne sudetkin asuu!!! Vermeet onkin jo valmiiksi pakattu tuonne muovikassiin yhdessä kompassin kanssa, joten nyssäkkä vaan sitten kainaloon ja menoksi. Nyt lähden metsään fiilistelemään ihan muuten vaan ja otan pari juoksupyrähdystä! :)

  H

  VastaaPoista
 3. Nyt on muuten ihan paras aika juosta metsäpoluilla - hirvikärpäsiä ei ole, eikä aluskasvillisuus ole vielä ehtinyt vallata tilaa. Harmi, kun jäi tuo iltarastien avaus väliin, mutta ehkä sitten ensi viikolla!

  t. Myllyojan tarahumara

  VastaaPoista
 4. Aki: Joo, ne rastimääritteet...silkkaa hepreaa, mutta jostain nekin sitten vaan mieleen palautui. Oli kyllä tosi leppoisaa suunnistaa, keskisyke 156...

  Myllyojan Pasi Ikonen: Kyllä sua vähän metsän siimeksessä kaipailin...Luonto on nyt hienoimmillaan, kun ei pöheiköt ole vielä villiintyneet. Rastitkin näkee kaukaa ja saa päästellä niin kovaa kuin Adidakset antaa myöten. Eikä tosiaan ole hyttysparvea niskassa verta imemässä heti kun vähä vauhti hidastuu.

  H: Näkis vaan koska sääkin rasteille kerkiät...Hih.

  T

  VastaaPoista
 5. No nih, rasteilla oltiin!
  Sä kiiditkin sellaista vauhtia, ettei silmä ehtinyt havaita. Ja vielä a-sarjan reitti, hatunnoston arvoinen juttu!

  t. Myllyojan "pasi"

  VastaaPoista