Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

perjantai 20. toukokuuta 2011

Puntari: Inspis löytyi!

Lämpö ja valo tekevät paitsi kasveille myös ihmisille ihmeitä. Ei tarvinnut kuin syödä yhdet jäätelöt kyläkaupan terassilla ja käyskennellä hetki kieloilta tuoksuvassa puutarhassa, niin johan alkoi kesäfiilis pukata pintaan. Ja kun lapset saivat sopivasti leikkikaverikseen naapurista idolinsa Millan (13v) niin pääsin vähän tsuumailemaan puutarhaa uudella innolla.
Lannoitin hedelmäpuut ja marjapensaat, perkasin kukkapenkit, istutin tillit ja salaatit, koulin mustasilmäsusannat ja tomaatit, kylvin krassia leikkimökin istutuslaatikkoon...jne jne.Kekkilällä on joku kallis ja naurettavan hieno vihervitriini, johon mulla ei olisi koskaan varaa. Eikä mulla ole kasvihuonettakaan, minne laittaa koulitut taimet vahvistumaan. Niinpä kätevänä emäntänä kehitin oman ratkaisun. Pohjana on Ikean metallinen hyllykkö ja siihen päälle virittelin teipin ja hirrenpätkän avulla muovihupun. Ja tadaa - oma vihervitriini on valmis!!!
Täydentääkseni tämän upean Strömsö-henkisen päiväni nikkaroin myös navetan uumenista löytämistäni rimoista perenna-aidan. Eli siis sellaisen viritelmän, jonka tarkoituksena on pitää liljat omalla tontillaan, etteivät lähentele kasvaessaan liikaa edessä olevia pioneita.

Nyt pannukakkua syömään. Tämän talon emännät saattavat simahtaa aika nopeasti yöunille tänään!
Mutta sitä ennen: Leppoisaa ja Lämmintä Viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Sillä lailla! Ainahan nyt vaan ei jaksa, mutta kyllä se siitä. Yleensä tarvitaan hetki lepoa, jonkin verran rauhaa ja toimettomuutta (usein myös puolison kuittailua tekemättömistä kotihommista) niin kyllä se siitä taas lähtee.

  Puutarhahommillahan ei mikään kiire vielä ole, kyllä ne petuniat lähtee kasvamaan vaikka heinäkuussa ;)

  t. Myllyojan kasvihuoneenkokoaja

  VastaaPoista
 2. Mua naurattaa aina kun luen ton otsikon, sillä luen sen aina ensin että "Anoppi löytyi" Molemmilla on anopit tainneet olla hetken jo löytyneet, ei oo tarvinnu hetkeen haeskella :)

  Terkkuja teille ihanille!!

  VastaaPoista