Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

perjantai 13. toukokuuta 2011

Puntari: Prinsessapäivä

Huomenna on prinsessapäivä. Tytöt saavat päälleen valkoiset, roosalla nauhalla somistetut pitsimekot. Jalkaan laitetaan kopisevat juhlakengät ja käteen pieni juhlalaukku.
Äiti pakkaa itsensä pikkumustaan ja iskän puku on oikein käytetty pesulassa. Ja sitten nokka kohti Tamperetta ja häähumua.

Kuulostaa hyvältä, eikö vain? Mutta...muutama mutka on matkassa. Huominen pelottaa. Miten lapset käyttäytyvät kirkossa, entä juhlapaikalla? Kuinka pian äiskän sukkahousuissa on silmäpako ja iskällä kravatti vinossa?
Oikeasti, meidän kauniit ja ihanat lapset ovat olleet viime päivinä TODELLA villejä ja tottelemattomia. Eilen Maire läträsi ulkona kuralätäkössä ja sai kuningasajatuksen: täytyyhän pikkusiskon hiukset värjätä ennen tärkeää juhlapäivää. Eli ei muuta kuin lappaamaan kuravelliä siskon tukkaan! Ihan noin vaan yhtenä esimerkkinä lasten mahtavista ideoista.
Itse olen ollut niin väsynyt ja pinna kireällä, että vaaditaan vähintään Tuhkimon kummitäti loihtimaan minusta rentoutunut ja kaunis juhlavieras.

Olisi ihanaa heittäytyä juhlatunnelmaan täysin rinnoin ja innoin, mutta jostain syystä olen aika varovaisin mielin. Huominen voi olla yksi meidän perheen elämän ihanimmista päivistä. Tai sitten se, josta supistaan meidän selän takana vielä pitkään.

4 kommenttia:

 1. Voi sua. Selväähän on, että aina lapset aiheuttavat elämää juhlissa. Vaan niinhän niiden kuuluukin! Ainahan joku nyt ottaa herneensä nenään lasten mekastuksesta, mutta sehän on hänen ongelmansa. Kaikki, joilla lapsia on ollut tai on, tietävät, että sellaista se vaan on. Lasten mekastus kuuluu hyviin juhliin siinä kuin appiukon hiprakka ja bestmanin huonot jutut.

  Joten älähän stressaa vaan nauti mukavista juhlista: Sää on mahtava, morsian kaunis, sulhanen komea ja morsiamen sisko aivan super, joten ilo irti! Lapset kyllä juhlivat omalla tavallaan, ja hyvä niin!

  t. Myllyojan "tahdon"

  VastaaPoista
 2. Kiitos salarakas! Oot ihku :) Taidan ottaa varmuuden vuoksi pari drinksua ennen kirkkoa, niin ehkä tää tästä. Ja Lumenen pikakaunistaja tekee kauniin vaikka vanhasta ladon ovesta...

  VastaaPoista
 3. Vierailin sattumalta blogissasi, hieno on tulen uusiksi varmasti!

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa lueskelemaan meidän höpinöitä Elämää äitinä! Täällä siis kynäilee minun (Tiina) lisäksi myös siskoni Hanna. Eli kaksin aina kaunehimpi!

  VastaaPoista