Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 18. helmikuuta 2012

Halkomäki : Rakastettava Rosvo



Yhtenä päivänä tässä viikko takaperin muistelin oman lapsuuteni telkkariohjelmien suosikkeja. Syy tähän oli se, kun taas näin välähdyksen tämänhetkisestä lastenohjelmatarjonnasta ja surkuttelin niiden tasoa. Mitä typerää puppua lapsille syötetäänkään; kieroilua, juonittelua, kostamista ja väkivaltaa melkein jokaisessa "piirretyssä" sarjassa. Ja niin pelottavia hahmoja ettei niitä uskalla vellihousu aikuinenkaan katsoa. Toista olivat Halinallet, Kössi Kenguru, Muumit, Hinku ja Vinku vaikka se suursyömäri olikin aika hurja, Nalle Luppakorva, Peukaloisen retket ja Rosvo Rudolf. Ja Lauantaitanssit ja Ruutuässä ja Pulkkisen Jorma...

Kaikki muut näistä suosikeistani ovat vilahdelleet televisiossa tai dvd:llä aika ajoin edelleen, mutta Rosvo Rudolf on elänyt enemmän hiljaiseloa. Hitsit miten hyvä sarja se oli! Siinä oli jotain jännää ja sydämellistä samaan aikaan. Sijoittui muuten Ylen kaikkien aikojen lastenohjelma -äänestyksessä kolmanneksi! Ja löytyy nykyään jopa Facebookista. Oli pakko kurkata netistä löytyisikö niitä jo dvd:nä jostakin. Ei löytynyt, mutta löytyikin äänikirjoina kolme eri osiota!!! Jee! Hintakaan ei ollut huima, joten oli ihan pakko laittaa tilaukseen. Ja tällä viikolla sitten kolahti postilaatikkoon osat 2 ja 3, ensimmäinen osa tulee jälkitoimituksena.


Kuinka mukavaa on ollut siivota, kun Virtasen Jukka lukee Rudolfin, Killen ja Ellin seikkailuista stereoissa. Siinä ei ehdi paljoa villakoiria miettiä. Huikea nostalginen sukellus suoraan 70- ja 80-lukujen taitteeseen!   

 SUOSITTELEN!!!

Ps. Hehkutin Tiinalle ihan onnessani näitä levyjä, mutta eihän se raukka muistanut koko sarjaa! Voi poloista, minkä on menettänyt! Se on niin nuori vielä...


Animaatioblogissa sarjaa kuvataan näin:

Tshekkoslovakialainen piirrossarja Rosvo Rudolf (O loupežníku Rumcajsovi) tehtiin vuosina 1971-1983. Jaksoja valmistui kahden tuotantokauden aikana yhteensä 52. (39+13)



Rosvo Rudolfin perheeseen kuuluvat vaimo Elli ja poika Kille. Alunperin Rudolf oli mestarisuutari. Pormestari tilasi häneltä kengät, joiden tietysti piti olla kaupungin suurimmat. Valitettavasti Pormestarin jalat eivät olleetkaan kaupungin suurimmat ja tähän hän piti syypäänä Rudolfia, jonka karkotti kaupungista. Rudolf asettui asumaan metsään ja ryhtyi rosvoksi.


Suomeksi Rosvo Rudolf seikkaili ensimmäisen kerran vuosina 1974–1975. Rudolfin äänenä toimi Jukka Virtanen.

7 kommenttia:

  1. Rosvo Rudolf on rautaa! Mutta tuo halinallet, katsopas joskus uusintana ei se niin hempeää ole vaan tosi julma lastenohjelmaksi.

    VastaaPoista
  2. Apua, onko? Mulla on joku dvd ja se on ainakin ihan kesyn oloista?! Älä nyt vaan sano että Halinalletkin on jotenkin julmuriohjelma, tässähän putoaa pian pohja koko lapsuudelta!!! Mitä karmeaa niistä olet löytänyt? Mä muistan vaan että jotain pahiksiakin niissä oli, mutta en juuri muuta...

    H

    VastaaPoista
  3. Rosvo Rudolf oli ehdoton suokkari, kun olin lapsi!! Kyl se vielä kuule DVD:lle tulee =o)

    VastaaPoista
  4. No sitä odotellessa...onneksi en ole ainoa joka odottelee!:D

    H

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Mä odotan niitä teidän hevostyttöaikojen juttuja. Ja kuvia myös. Party Time's ja Happy Day's. Nyt kun niitä aikoja jälkikäteen ajattelee :-) Mikä sen punaisen ponin nimi olikaan?

    VastaaPoista
  7. Heh, täytyykin Marita kirjoitella niistä lähiaikoina! Dolly se issikka oli nimeltään, melkoinen persoona. Eikä pidä unohtaa Tuulia ja Milliä! :D

    H

    VastaaPoista