Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 9. toukokuuta 2011

Puntari: Käärme paratiisissa

Kalastajan vaimo ja Rilla esittelevät blogeissan kauniita päivän asuja ja kampauksia. Vaikka minulla ei ole aikaa/viitseliäisyyttä/taloudellisia mahdollisuuksia/tyylitajua loihtia itsestäni joka päivä yhtä tyylikäs, tykkään lueskella tyttöjen (tai naisiahan he jo ovat) blogeja.
Sekä Kalastajan vaimo että Rilla ovat löytäneet oman tyylinsä ja toteuttavat sitä hyvällä maulla. Toivon joskus pystyväni samaan.
Tässä tulee kuitenkin oma "päivän asu":
Housut: Lahden Trio-kauppakeskuksesta v -97 ostetun Umbro-tuulipuvun housut. Nähneet useamman remontin. Luottopöksyt puutarhatöissä ja muissa röntsähommissa.
Villapaita: Hannan ostama Rovaniemen kirpparilta joskus vuosituhannen vaihteessa. Ei siis ole todellakaan mitään villaa, vaan jotain suhteellisen hiostavaa keinokuitua.
Saappaat: Uudet nokialaiset, ostettu Kangasalan Prismasta.
Hiukset: Harjattu aamulla.

Tämä asu päällä saapastelin ympäri pihaa ja ihastelin, kuinka mahtavaa on. Kunnes...keskellä pihaa, siis juuri tuossa kohtaa missä kuvassakin patsastelen, luikerteli käärme.
Nappasin siitä sitten kuvan ja se sihisi kovaa. Meidän pihassa en ole koskaan nähnyt käärmettä, enkä muutenkaan luonnossa liikkuessani (paitsi kuolleita). Siksi näky oli niin kovin yllättävä.
Maire positiiviseen tapaansa löysi asiasta valoisan puolen (itse en ole kovin innostunut siitä, että pihassa sihisee tällaisia asukkeja) ja hihkaisi: "Nyt me voidaan merkitä se meidän kevätseurantakorttiin".

Vielä lopuksi kesäisen sään kunniaksi kesäinen keitto-ohje:

Kesäkurpitsa-perunakeitto

2 keskikokoista kesäkurpitsaa
6 pienehköä jauhoista perunaa
vettä
kasvisliemikuutio
ripaus suolaa
1 tl timjamia
1 tl rakuunaa
loraus kermaa
nökäre Koskenlaskijaa

Kuori perunat ja pilko ne ja kesäkurpitsat. Laita kattilaan ja lisää vettä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Kun vesi kiehuu, murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua n.15 min (kunnes perunat ovat kypsiä). Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää mausteet. Lisää Koskenlaskija (tmv sulatejuusto) pieninä paloina ja sekoita, kunnes ovat sulaneet soppaan. Lisää lopuksi kermaa. (Jos ei ole kermaa tai sulatejuustoa tai kumpaakaan, niin eipä hätää: soppa valmistuu ilman niitäkin!).

7 kommenttia:

  1. Ihana :)
    Hei, mun päivän vaahterantaimiennyppimisasu oli ihan omaa luokkaansa! Toivon, että lehdet tulisi puihin hirmu nopeasti, niin, ettei miltään suunnalta enää näkis meille :D
    Meillä kulkee pihan perällä iso oja, jonka lähistöllä on näkynyt käärmeitä. Ja myös kilpikonna. Epäilemättä ei alkuperäiselukoita!

    VastaaPoista
  2. Ihana Emäntä ! :)
    Toi käärme kyllä saa niskavillat pystyyn ... toivottavasti oli vaan reitiltä eksynyt yksinäinen vaeltaja. Mairekin kun jo sai merkinnän korttiin niin toista ei varmaankaan kaivata!
    Elina

    VastaaPoista
  3. Siis mitä?! Sä olet ottanut tuon Rovaniemen ihanan puseron RÖNTSÄKÄYTTÖÖN!!! Anpiliivipöl!
    Tosi ekohippi ois muuten laittanut ton käärmeen ämpäriin ja vapauttanut sen jonnekin laipan erämaahan, pois omasta pihasta. Mutta ekoterroristit onkin ihan eri asia... ;D

    H

    VastaaPoista
  4. Täällä pidettiin illalla sellainen käärmejahti/etsintä, että tuskin yksikään luontokappale enää eksyy tontillemme!!! Nää on meidän maita!
    Tosin joku kilpikonnan kaltainen elukka voisi olla aika ässä tuossa kevätseurantakortissa. Siellä menis muilla päiväkodin mukuloilla jauhot kurkkuun :)

    Rovaniemi-tekokuitupaita oli pitkään virallinen retroilupaita, mutta nyt se pääsi Umbrojen kanssa yhteen, kun Umbro-puvun takista hajos vetoketju. Surullista mutta totta.

    Huvitti oikein itseä, että mitä tekee kolmekymppinen nainen, kun näkee pihassaan käärmeen? Soittaa tietysti ISKÄlle, sillä ISKÄhän pelastaa oli tilanne mikä hyvänsä. Kyselin ihan vaan, että kuinkahan iso tuomio mahtaa rapsahtaa, jos pistän rauhoitetun luontokappaleen hengiltä...siinä rautalapiota samalla teroitellessani...

    T

    VastaaPoista
  5. Kai teit säästäväisenä perheenäitinä ja tosimarttana siitä otuksesta jotain ravitsevaa ruokaa perheelle? Vai jäikö tosta "muka kasviskeitosta" puuttumaan kohta: otetaan yksi kyykäärme, paloitellaan se rautalapiolla kuuteen osaan ja lisätään pataan... :D
    Tai toisaalta jotkut käärmeennahkabootsit ois voineet olla myös hyvä käyttökohde hylätylle kyyparalle!

    H

    VastaaPoista