Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

perjantai 30. marraskuuta 2012

Puntari: Kaivaukset kassissa

Yhtenä päivänä kun olin lähdössä ihmisten ilmoille ja tarvitsin kassiani, havahduin siihen, että kassissa on aika paljon kaikkea tavaraa. Ja juuri sellaista tavaraa, jota kaupunkireissulla ei välttämättä tarvitse mukana ja ilman sitä esim. rahapussin löytäminen laukusta olis huomattavasti helpompaa. On jokseenkin noloa jossain kahvilan kassalla latoa ensin kolmet varapikkari (siis lasten) tiskille ennen kuin löytää kukkaronsa.

Tyhjensin sitten kassini sisällön keittiön lattialle ja aloin suorittaa tieteellistä tutkimusta, joka paikoitellen lähenteli arkeologisia kaivauksia. Ja tältä kassin sisältö sitten näytti (eiks naistenlehdissä julkkisten ole aina tapana esitellä mitä mukanaan kantavat?)Kassista löytyi mm. kampa, viisi mustekynää, kolme tyhjää xylitol Dents -pakkausta, kimallevyö, neljät pikkuhousut, varapöksyt, pinkki kaulakoru, Mansikka Marja -nukke, nenäliinoja, terveysside, Vauva-lehti, kaksi askia Aitoon Kirkastusjuhlat -tulitikkuja, Muumi-hedelmäsekoitusrasioita, lusikka, purkkapaketin kuori johon oli tällätty muutama syöty purkka, voidemainosläpyskä, hiuslenkkejä, Isälle-esite neuvolasta, Äidille-esite neuvolasta, purkki hiertymiä ehkäisevää rasvaa, pötkö glukoosipastilleja, huulipuna, täydellinen puuvärikynäsetti ja rasia kurkkua desinfioivia pastilleja. Ai niin, ja se rahapussi.Aika ronskilla kädellä suoritin puhdistuksen veskaan ja mäelle lensivät kaikki roskat ja esitteet. Pyöräilyhiertymärasvapurkki pääsi paikalleen vessan kaappiin ja glukoosipastillit keittiöön.

Kaikki äidit tietävät sen, että käsilaukussa kannattaa pitää jonkinlaista selviytymispakkausta mukanaan. Esim. värikynät ja Mansikka Marja jäivät kassiin asumaan, sillä niiden avulla saa taiottua tylsistyneelle lapselle kummasti tekemistä esim. kesken lounaan ravintelissa tai automatkalla. Varapikkaritkin on must juttu, eikä joidenkin pieneen tilaan menevien legginsien kuskaaminen kassissa ole huono ajatus. Ei vara venettä kaada.
Reissuun lähtiessä pakkaan kassiin aina myös (vihreän Tupperware)pullollisen vettä ja jotain pientä evästä. Esim. Riitan Herkun mustikkasopat toimivat kätevänä matkaeväänä muksuille.
Omista hlökohtaisista tarvikkeista kannan mukana aina puhelinta, rahapussia ja kurkkupastilleja.
Nyt oon ihan intona, kun löysin yhden toisen käsilaukkuni uumenista pitkään kadoksissa olleen Marimekon pikkupussukan, jossa on huulirasvaa, huulipunaa, pinnejä ja pompuloita. Sen aion nyt sujauttaa myös tuohon luottoveskaani (Espritin ruskea suurehko laukku), eihän sitä koskaan tiedä, milloin tarvii kaunistautua niinku tien päällä ja tosi nopeesti.
Jos esim. vaikka Peltsi sattuu käveleen vastaan Jumbon intersportissa tai jotain.

ps. lukuisista käsilaukusta löytyvistä Vauva-aiheisista elementeistä huolimatta en ole kasvattamassa vatsaani. Asialla olivat nuo isot rakkauden hedelmät, jotka neuvolakäynnin yhteydessä tyhjensivät odotushuoneen esitehyllyn kassiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti