Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Halkomäki: Lintulaudan AfterFlyMeillä on tuon alatalon naapurin kanssa paitsi yhteishuoltajuus lintulautojen hoidossa, niin myös ankara kisa lintulaudan suosiosta lintujen keskuudessa. Että mitä lajeja on käynyt ja kuinka paljon on ruuhkaa ja silläviisiin. Meidän talo taisi voittaa kisan tänä vuonna ainakin meidän omasta mielestämme!!! Nimittäin naapurin lintubaari on jo hiljentynyt aika lailla muiden kuin keltasirkkujen osalta, mutta meillä käy edelleen ankara kuhina. Punatulkut ovat jo hiipineet takaisin metsän kätköihin, mutta tilalle on tullut uusia turisteja: varpuset! Hupaisan näköistä pientä ja kuhisevaa kansaa, kaikki jotenkin vähän erinäköisiä ja kokoisia mutta porukkahenki on luja! Myös keltasirkut ovat vahvasti mukana syömistouhuissa, mutta sen sijaan talven vakiovieras harmaapäätikka on jo poistunut kuvioista. Vähän huolettaakin, että onko sillä kaverilla kaikki okei?! Käpytikat jaksavat vielä visiteerata päivittäin, samoin pyrstötiaiset, mustarastaat ja kolme lähimetsän oravaa. Plus tietenkin harakat, varikset ja närhet, vakiorosvot!!! Varpushaukka käy napsimassa pulleita paisteja laudan lähistöltä tämän tästä, ja muutaman kerran pienoinen pyy on istuskellut tuossa meidän omenapuussa, kerran jopa ulkohuussin katolla. Aika humoristinen näky, heh! Uusin tulokaslaji meidän pihapiirissä on puukiipijä. Ihanan suloinen pieni vipeltäjä, joka kiipeää koivun runkoa ylös kuin hiiri. Olen nyt nähnyt sen kaksi kertaa ja rekrytoinkin jo alatalon puusepän tekemään sille muutaman pöntön tähän lähipuihin. Se on niin pikkuinen lintu että sitä on aika vaikea bongata, voi olla että se on asustellut täällä pidempäänkin mutta en vain ole huomannut.
Iltapäivisin lintulaudalla käy paras kuhina. Auringonpaisteessa lintuväki pitää melkoista hulinaa ja pyrähtelee iloisesti sinne tänne. Meiningistä tulee ihan mieleen Levin Vinkkarin terassi kevätsesonkiviikoilla afterskin ollessa parhaimmillaan. Mutta mikäpä linnuilla on juhliessa, ankarasta talvesta selvitty niin onhan se riemun paikka! Lisää jyviä ja ihraa kehiin!

Pikku-Kiiski on Papan kanssa ruokintapuuhissa sydäntalven pakkasissa.

 

Ps. Lintujen kevätruokinta on aika hankalaa jo maaliskuussa, kaupoista loppuvat niin jyvät kuin talipalluraiset! Etenkin isoja 20kg säkkejä saa metsästellä ihan tosissaan. Pienissä pusseissa on kilohinta melkoisen tyyris. Ensi vuonna pitänee hamstrata...

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Ja tuo otsikko... after-fly - ihan mahtava :))
    Kivaa huhtikuun alkua sinne maitolaiturille!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja samoin Ellis!!! Lintulauta on kyllä varmaan yhtä hyödyllinen linnuille kuin ihmisille, toiset saavat ruokaa, toiset viihdykettä! :) Ihana on huomata kuinka pienikin jo tykkää katsella lintujen puuhia, ja tunnistaa sieltä yhden linnunkin: käpytikan!

    H

    VastaaPoista