Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Halkomäki: Hyvinvoiva!


Eilen iltateen ääressä havahduin siihen, että just nyt koen voivani paremmin kuin aikoihin. Fiilis on suorastaan sikamaisen hyvä, jos vertaa vaikkapa talviaikaan. Fyysinen olotila tämän mahakumpareen kanssa on kylläkin kireän karu ja syö omaa jaksamista päivittäin, mutta silti pääkopassa tuntuu niin kivalta että ihminen suorastaan porskuttaa eteenpäin! Miksi näin? Miksi nyt? Mikä on erilaista just nyt? Aika helppo oli löytää vastaukset! Mä olen tehnyt asioita joista tulee hyvä olo, hyvä mieli ja jotain konkreettisesti näkyvää tulosta. Siis tehnyt muutakin kuin vain inventoinut omaa elämääni...

Pihahommat: tuolla ulkona möyriminen haravan, lapion ja kottikärryjen kanssa, kasvimaa, laitto ja kylvöhommat, kesäkukkien istutus, puskien raivaus, muurahaisten myrkytys ja multakasojen siirto. AH!

Keittiöhommat: on ollut vähän enemmän aikaa laittaa ruokaa, kokeilla uusia reseptejä, nautiskella koko prosessista aina silloin tällöin eikä aina vaan vääntää nopeasti jotain pöperöä pöytään. Lisäksi olen piiiiitkästä aikaa ehtinyt/saanut leipoa kaikenlaista mukavaa viime aikoina, uusia juttuja on aina mielenkiintoista kokeilla ja nauttia omasta ajasta vatkaimen jatkeena.

Ystävähommat: on ollut aikaa tavata ystäviä erinnäisissä yhteyksissä, puuhailla jotain yhdessä, kahvitella, kokoustella, matkustaa, ulkoilla ja herkutella. On ollut niitä, jotka poikkeavat yllättäen ovesta sisään ja niitä, joille voi yllättäen poiketa. On jaettu ilot ja surut ja munkkirinkilät.

Kotiäitihommat: kotihommatkin voivat olla ihan nautinnollisia, kun seurana on hyväntuulinen napero. Välillä kyllä kiristää pipoa kun kaaoksenhallinta ei onnistu, mutta sitten taas nollaan päätä ja päivitän toimintamallit. Päivittäin saan nauraa kyllikseni kun muksu on niin hauskassa iässä. Toisinaan taas puren hammasta kun se on ihan mahdoton vintiö. Hetkeäkään tästä ajasta en luovuttaisi päiväkodin tädeille!

Liikunta: vaikka tässä olenkin aika lailla kehoni vanki, niin silti pystyn vielä tekemään edes jotain liikunnallistakin. Pienet kävelylenkit, pyörälenkit ja kahvakuulailutreenit pitävät pääkoppaa pirteänä. Mieli halajaa kyllä vaikka minkälaisen hikiliikunnan pariin, eikä vähiten maastöpyöräilyn, mutta kroppa ja lääkäri on toista mieltä. Ei auta kuin totella!

Sitten on tietysti lukuisa joukko asioita jotka vaikuttavat elämään positiivisesti just nyt tai lähitulevaisuudessa. Niin kuin nyt vaikka aurinko, kesä, Tiinan poppoon kotiinpaluu, juhannus, kirkastusjuhlat, mökkielämä, rantasauna, lomareissu, mansikat, iltarastit ja mato-onginta. Ja vaikka mitä.

Tulevaisuudessa, sitten syksymmällä, tuo henkinen hyvinvointi voi olla vähän rankemmassa prässissä, mutta taas fyysinen puoli on toivon mukaan kohenemassa ja paikkaa tilannetta edes jotenkin. Sellaista tasapainoiluahan tämä elämä on! Mutta nyt, nyt mennään näillä eväillä ja voidaan hyvin.
Voikaa tekin!!!  :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti