Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Puntari: Mökki on valmis!

Lauantaina, kun oltiin palauduttu töistä / mukavasta Tampere-illasta,  pakattiin kimpsut ja kampsut ja siirryttiin koko perhe Vihtarantaan. Juhlimaan valmistunutta mökkityömaata ja olemaan siellä ensimmäistä kertaa yötä.
Keli oli super tuulinen ja kylmä. Ei muuta kun tulet Harmajaan, teevesi kaasuliedelle porisemaan ja muuttohommia tekemään. Aika sutjakasti tavara siirtyikin saunan pukuhuoneesta väliaikaissäilytyksestä keittiön kaappeihin. Matot laitettiin lattiaan, istuintyynyt ruokapöydän tuoleihin ja kattokruunut katosta killumaan. Alkoi näyttää jo mukavan kotoisalta.
Lasten lelut upposi kätevästi uuteen isoon komeroon ja vintiltä kaivamani 60-luvun naistenlehdet löysi paikan piirongin päältä.
Sitten ulkoiltiin, siivottiin saunan pukuhuone, kannettiin saunavedet, laitettiin ruoka, skoolattiin mökille, syötiin, luettiin, saunottiin, sytytettiin kynttilät, pedattiin pedit, syötiin iltapala, pestiin hampaat ja mentiin nukkumaan.
Aamulla oli ihana herätä lämpöisessä mökissä (Harmajan teho näyttää olevan passeli), laitella aamukahvi ja kaakao pöytään, kuunnella Groove FM:n jazz-aamiaista ja lueskella lehtiä.
Tällaiseen voisi vaikka tottua.

"Vanhalla puolella" on alkuperäinen katto. Uutta onkin sitten melkein
kaikki muu, paitsi ruokapöytä ja tuolit.


Sohva on Ikean Karlstad -vuodesohva. Sohvan vieressä lattialla
olevien patjojen tilalle on tulossa 140cm levee runkopatja.


Tapettitalon "Niittyleinikki" on suunniteltu 1950-luvulla,
eli siis samaa aikakautta kuin mökkikin.


Tien puoleiselle seinälle puhkastiin remontissa uusi ovi ja sinne tehtiin
kuisti. Keittiö laajeni aikaisemmasta aika paljon.

2 kommenttia:

  1. Wau - ihanan kodikkaan näköistä on teidän uudella mökillä! Kyllä tuolla kelpaa lomailla :) Aivan ihana tuo toisen kuvan ikkunaseinä.. maisema suoraan järvelle (*ihastunut huokaus*).

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ellis :) Noiden ikkunoiden edessä on melkoinen Avara Luonto -meininki, kun järvellä painaa siivekästä suuntaan ja toiseen. Ikkunat on munkin mielestä mökin paras osa, keinutuolin lisäksi!

    VastaaPoista