Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 11. joulukuuta 2012

Puntari: Kivat juhlat

Kuhmalahden luontopainotteinen päiväkoti piti tänään joulujuhlat. Kurjet, Joutsenet ja Kotkat kokoontuivat päiväkodin pihapiiriin talvisessa tunnelmassa. Lunta satoi taivaan täydeltä, pieni pakkanen kipristi nenänpäätä ja päiväkotiväki oli koristellut pihan lyhdyillä. Olipa kuistilla joulukuusikin hienoine huopakoristeineen ja kynttilöineen.
Ensin nautittiin lasten reippaista lauluesityksistä. Joululaulujen lisäksi ohjelmistoon oli otettu "Vain elämää"-sarjan innoittamana Puhelinlangat laulaa, jota päiväkodin lapset olivat kuulemma laulaneet kolme viikkoa putkeen ohjelman esityksen jälkeen. Aivan ihana show!
Sitten juotiin lämpimät glögit, syötiin piparit ja leikittiin lumessa.
Mahtava juhlimismuoto, kun ei tarvinnut hiki hatussa silittää juhlavaatteita ja etsiä ehjiä sukkahousuja, vaan saattoi pukea päälleen toppavaatteet ja sulloa sekaisen tukan pipon sisään.
Lähtiessä lapset saivat vielä joulupussit, joiden sisältä paljastui ihanan perinteinen kokonaisuus: rusinoita, omena, pipari ja karkkia. Tulipa ihan omat lapsuusmuistot mieleen, kun juuri tuollaiset pussit Aitoon koulun keittäjä meille oli aina tehnyt.


2 kommenttia:

 1. Ihanat kemut :)) ihan parhaita tuollaiset, joihin voi mennä "tule sellaisena kuin olet" -mentaliteetilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se vaivattomuus näissä kemuissa oli ihaninta. Ja kun kerran päiväkoti on luontopainotteinen, niin mielestäni sopii siihenkin ajatusmaailmaan hyvin, että ollaan ulkona. Sitä paitsi sää oli aivan mahtava, vaikka lunta tulikin vaakasuoraan.
   Tietty sellaisiakin juhlia tarvitaan, joissa lapset oppivat, kuinka juhlissa käyttäydytään. Siis ollaan ihmisiksi. Sellaisista juhlista me päästiin osallisiksi sunnuntaina, kun oli lasten srk:n päiväkerhon juhlat. Tunnelmallinen juhla sekin!

   Poista