Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Puntari: Täydellinen weekend bag

Pari vuotta sitten minä ja Hanna lähdettiin lomalle Nizzaan. Reissun yksi parhaista kohdista oli se, kun pääsi Helsinki-Vantaalle haahuilemaan putiikkeihin. Lentokentän tunnelmassa on aina jotain ihan erityistä.
Siellä yhdessä liikkeessä me sitten iskettiin silmämme Tiger of Swedenin aivan helvetillisperkeleellisen hienoon laukkuun. Ei siis mihinkään söpöön iltalaukkuun, vaan sellaiseen jumalattoman kokoiseen nahkakassiin. Hannan valisti mua, että kyseessä on weekend bag. Siis kassi, jota käytetään kun lähdetään esim. kaupunkilomalle viikonlopuksi.

Sen jälkeen weekend bagit on jääneet elämäämme pysyvästi. Paitsi se Tiger of Swedenin laukku, johon meillä kummallakaan ei ollut varaa.Lentokenttäkokemuksen jälkeen me ollaan jahdattu ja unelmoitu täydellisistä weekend bageista ehkä vähän pakkomielteeksi astikin. Jos ollaan yhdessä Tampereella, käydään satavarmasti Stockmannin laukkuosastolla hipelöimässä ihania nahkakasseja. Siellä on etenkin yksi ruskea ToS:n laukku, joka me niin valtavasti haluttaisi, mutta joka on kallis. Siis satoja euroja. (Viimeksi kun kävin Stockkalla ja kyseistä laukkua ei ollut siellä, tunsin oloni jotenkin tyhjäksi, kuin olisin menettänyt vanhan ystävän).

Pentik lanseerasi oman laukkumalliston syksyllä. Lehtikuvien perusteella Karla-malliston weekenderi näytti hyvältä ja ehdin innostua. Todellisuudessa se on jotenkin halvan oloinen. Tarkemman tutustumisen perusteella jäi kauppaan sekin.

Pentikin Karla. Kuva: pentik.fi

S on esittänyt ihan oikeutetun kysymyksen, että mitä mä sellaisella weekenderillä edes tekisin? Että mihin käyttöön niitä hankitaan?
No, olishan sellainen nyt ihan hyvä olla olemassa, jos vaikka Carl-Philip kutsuisi mut yllättäen viikonlopuksi ratsastuslomalle johonkin Södermalmin (vai mitä näitä nyt oli) linnaan. Sinne weekenderiin voisi sitten pakata vaihtopikkuhousut ja piiskan. Loput kamat seuraisi siinä neljäosaisessa Luis Vuittonin matkalaukkusarjassa, joka reissua varten täytyisi tietysti myös hommata.

Mutta nyt sille laukulle olisi ihan oikeasti käyttöä. Olen nimittäin kutsunut itseni viikonloppulomalle Aitooseen sisareni luo. Siis viikonloppulomalle, jolloin voisin pakata meikit, ketjut ja vyöt unelmakassiini ja tyyriinä tepastella se käsipuolessa Halkomäkeen.
Nöyränä ja köyhänä tyydyn kuitenkin siihen, mitä mulla jo on. Ihan hyvä weekend bag. Klassikkokuosi ja kaikkien tuntema logo. Viipurin torilta ostettu rakas Barbie-kassini. Vetskari rikki, mutta näillä mennään.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Barbie-kassista en luovu. Vaikka täydellisempikin yksilö osuisi kohdalle! :)

   Poista
 2. Mun mielestä ei kuitenkaan olis paha että sä hankkisit sen melkein seitsemänsataa euroa maksava ToS:n laukun, kyllä sen verran voi ihminen panostaa sen kerran kun tulee sisarelleen viikonlopuksi kylään. Sitä kun ei tapahdu ihan joka vuosi!!!

  H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta. Ehkä jätän vaikka vakuutusmaksut maksamatta tai jotain, eiköhän se raha jostain löydy!
   T

   Poista