Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 16. helmikuuta 2013

Halkomäki: Banaanit tertussa
Perjantain iltapäivä. Hämeenlinnan Prisma. Hedelmäosastolla kaksi nuorta neitoa pakkaa hyllyistä banaaneja pahvilaatikoihin. Tyhjentävät pois kaikki banaanit, koska niissä on jo muutama ruskea pilkku. Kypsiä banaaneja. Mielessäni hurraan, miten hienoa onkaan että banaanit maltetaan pakata noin siististi, lähtevät laatikoissa jaettavaksi jonnekin niitä tarvitseville, niin kuin Hämeenlinnan Citymarketinkin eräpäivää lähestyvät tuotteet menevät. Käyn pakkaamassa kärryihini pussillisen perunoita ja rasiallisen pikkutomaatteja. Palatessani ohitan taas banaanihyllyt. Neitokaiset survovat kengillään banaaneja laatikoihin, hytkyvät laatikoiden päällä.
Kahdeksan laatikollista täpötäynnä. Ainakin kolme tuli vielä lisää, koska koko myyntihyllykkö tyhjennettiin. Yksitoista laatikollista täysin syöntikuntoista banaania muusattiin työkengillä roskisvalmiuteen. HIENOA!!! UPEETA SAATANA sanoisin jos kiroilisin! Voi hitto että silloin keitti meikäläisellä...kuinka moni pienituloinen ihminen olisi ilolla ottanut vastaan niitä banaaneja...kuinka monessa perheessä vain haaveillaan banaaneista...ja kuinka vaikeaa olisi laittaa hyllykköön lappu: ota tästä?! Varmaan tyhjenisi melko nopeasti! Teki mieli mennä avautumaan neitokaisille ihan tosissaan, mutta maltoin mieleni. S-ryhmän toimintamalli, kuulemma. Paras ratkaisu on laittaa roskiin ihan syöntikelpoista ruokaa, sillä olisihan se väärin jos joku saisi sitä syödäkseen ihan ilmaiseksi. Sehän olisi suorastaan kamalaa.
Olisin jotenkin voinut ymmärtää tilanteen, jos banaanit olisivat olleet jo selkeästi ylikypsiä ja mustuneita. Tai että niitä olisi ollut muutama tertullinen. Mutta että sellainen määrä banaaneja parhaassa iässä survotaan roskikseen!!! Enymmärräenymmärräenymmärrä!!!! Vieressä odottivat laatikoissa vihertävät muotovaliot, sellaiset kovan rouskuvat kaverit. Senioribanaanimössö matkasi rullakossa kohti määränpäätään. Kyllä minä niin mieleni pahoitin. Ilkeitti. Tuskin palaan rikospaikalle.

3 kommenttia:

 1. Käsittämätöntä.. mihinkähän tuollaisesta voisi laittaa palautetta?

  VastaaPoista
 2. En ymmärrä tuota yhtään. En mitenkään. Ja just se, että niitä raakoja banaaneita on sitten myynnissä. Olis edes pari eri laaria tyyliin: Osta tästä raakoja jos haluat että kotona on viikon päästä syötäviä banaaneja, ja Osta tästä kypsiä, jos haluat herkutella heti tai tehdä vaikka banaanikakun.

  Kyllä tässä maailmassa menee niiiin paljon hyvää ruokaa roskiin.

  Tike

  VastaaPoista
 3. Kyllä minäkin kypsien banaanien ystävänä mieleni pahoitan tuollaisesta. En vaan käsitä, miksi kukaan haluaa syödä niitä vihreitä, jauholle maistuvia raakoja banskuja. Kunnolla mustuneista voi tehdä vaikka smoothieta, pirtelöä tai kakkua. Ja joo, muutenkin kaupoista menee ihan liikaa tavaraa roskiin.

  VastaaPoista