Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Puntari: Dagens bagels

On ollut ilmassa jonkinlaista blogiväsymystä. Tai sitten ihan vaan kiirettä. Tai laiskuutta. Tai asioiden laittamista tärkeysjärjestykseen. Joka tapauksessa, vaikka Kyllikit onkin itselle rakas harrastus, se on saanut jäädä viime aikoina vähän taka-alalle. Mutta johan tässä on tullut 2 vuotta tätäkin foorumia pyöritettyä!

Viime päivien aikana on tavattu ystäviä, jotka ovat kotiutuneet palmun alta, viety lapsia kummien kanssa elokuviin, nähty kummeja muuten vaan, käyty hiihtokisoissa, hengailtu Ikeassa, leivottu hiihtotapahtumaan, hoidettu muutamia pakollisia juttuja esim. verottajan ja Kelan kanssa, täytetty työhakemuksia ja yritetty jossain välissä harrastaa liikuntaakin.
Mä olen periaatteessa nyt työtön, mutta tekemistä silti riittää!

Tänään havahduin taas leipomaan. Teki mieli kokeilla jotain uutta reseptiä. MeNaiset Sport -lehdessä oli joku keventäjä-henkinen reseptikokonaisuus, josta bongasin tiramisun ohjeen. Oon syönyt tasan kerran elämässäni tiramisua, siis sellaista ihan oikealla kaavalla tehtyä, enkä muista yhtään, minkä makuista tiramisun pitäisi olla. Ei ollut siis odotuksia tämän reseptin suhteen. Pääasia, että kaapista löytyi tarvittavat aineet ja valmistusprosessi oli tarpeeksi yksinkertainen.

Helppo tiramisu
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:
1/2 dl vahvaa kahvia

täyte:
250g maitorahkaa
1 prk Flora Vispiä (itse laitoin luomuvispikermaa)
3 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

päälle:
kaakaojauhetta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista 200C alatasolla n. 20 minuuttia.
Anna jäähtyä. Kostuta kahvilla. Vatkaa Flora Vispi napakaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada pohjan päälle. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.





Kuinka tämä tiramisu-ohje sitten toimi? Pohjaa olisi pitänyt kostuttaa reilummin, että se olisi ollut muheva ja kahvi olisi maistunut selkeämmin. Täyte oli erittäin maistuva ja runsas kaakaomäärä toimi hyvin kakun päällä. Tästä kakkuvuokaan tehdystä tekeleestä katosi päiväkahvin yhteydessä puolet, ja lapsetkin tykkäsivät kovasti. Resepti laitetaan siis talteen ja tehdään joskus toistekin.

Jees, aurinko paistaa ja lapset alkaa villiintyä täällä sisällä. Menemme siis pihalle tuulettumaan. Adios

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti