Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 22. lokakuuta 2016

Puntari: Elämä on varjoja ja valoa

Syyslomaa on vietetty kulunut viikko. Kyllä tätä lomaa odotettiinkin. Syksyn työrupeama oli super rankka, kun piti puolikuntoisena jatkaa ja jaksaa päivästä toiseen. Nyt näkyy tunnelin päässä jo vähän valoa, kun työterveyslääkärin määräämä kuukauden lääkekokeilu tuntuisi tehoavan. Yskä kiusaa enää aamupäivisin ja yleisvointi alkaa olla ok.

Kesällä jo päätettiin, ettei lähdetä syyslomalla minnekään pidemmälle reissuun. Olisihan se Nizza taas houkutellut, vuosi sitten vietettiin niin ihana ja akkuja lataava viikko siellä "kotimaisemissa". Nyt kun Sakarin pyöräkisat osuivat jo viikkoa aikaisempaan ajankohtaan, todettiin, että isukin on viisainta matkata Rivieralle yksin pyörälaukkuineen.
Kotimaan matkailu sen sijaan kiinnosti, ja heinäkuun lopussa varattiin Vierumäeltä kolmen päivän sporttiloma. Oltiin samanlaisella lomalla 2 vuotta sitten, ja tykättiin ihan mielettömästi. Tänäkin vuonna ohjelma oli houkutteleva: dancemixia, parkouria, crossfittiä, luistelua, foamrollausta, saunajoogaa jne.
Tarkoituksena oli, että menomatkalla poikkeamme Hennalassa Apulandiassa ja siitä sitten menemme hyvissä ajoin Vierumäelle, että ennen kurssin virallista alkamista käymme maastopyöräilemässä alueen reiteillä.
No, kaikki jäi vain tarkoitukseksi. Mairella nousi torstain ja perjantain välisenä yönä kuume. Voi sitä harmituksen määrää. Vaikka tytöt olivat vahvasti sitä mieltä, että silti lähdetään reissuun, oli meidän vanhempien tehtävä se ainoa oikea ratkaisu: peruutettava sporttiloma. Ei ollut mitään mieltä lähteä perhesporttikurssille niin, että yksi joutuisi makaamaan hotellihuoneessa koko viikonlopun. Siinä olisi paha mieli potilaalla, mutta myös meillä muilla. Onneksi saamme rahat kurssista takaisin terveydenhoitajan todistusta vastaan, mutta eihän se harmitusta poistanut. Koko perjantaiaamu meni tyttöjen itkua katsellessa ja kuunnellessa ja omiakin pettymyksen tunteita käsitellessä.

Tällaista se elämä on, varjoja ja valoa. Onneksi kotiin jäämisessä on hyviäkin puolia: olimme just käyneet hakemassa kirjastosta kasan elokuvia ja kirjoja, joten nyt niitä ehtii katsella ja lukea viikonlopun ajan. Eilen paistettiin lättyjä ja syötiin niiden kanssa mansikoita ja jätskiä (tosin potilaalle ei oikein maistu...). Serkkupoikien vierailu piristi myös kummasti. Lautapelien ääressä vietettiin mukava hetki perheen kesken. Illalla jo kaikkia ihan hymyilytti, vaikka joku aina välillä sanoikin "mua sitten harmittaa, ettei päästy sinne Vierumäelle".

Syysloma on ollut muuten kaikkinensa mukava. On käyty juhlimassa kummipojan 12-v synttäreitä, vierailtu ystävien uudella mökkitontilla, paisteltu makkaraa nuotiopaikalla, käyty shoppailemassa ja huvittelemassa Ideaparkissa, lämmitetty savusauna, syöty hyvin...
Mieltä kutkuttaa jo lähestyvä marraskuu ja ensimmäinen adventti. Ekat joululahjahankinnat on jo tehty ja katseet kohti vuoden ihaninta aikaa siirretty.
Vaikka illat pimenevät, toivon että mielen valtaa vähitellen ilo ja valo.
Savusauna lämmitettiin loman alussa.

Hannan lomaterveiset Nizzasta :-)

Pikkupirkot matkalla Ideaparkkiin.

Pressusta ja viltistä syntyi maja metsään.

Saima paistoi nuotiolla lihapullia.

Tommy Hellstenin viisaita sanoja.

Serkkupojat taideterapiassa meillä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti