Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

torstai 21. huhtikuuta 2011

Halkomäki : Tässäkin on jonkin uuden alku?

Pitäisikö tällaisen pikku kotipuutarhurin unohtaa pionit ja pensastomaatit, jos ei  saa edes rairuohoa kasvamaan? Eikä muuten ole ensimmäinen kerta. Voisiko joku laittaa sitä valmista ruohoa kauppoihin myyntiin?

Kylvin ruohon puolitoista viikkoa sitten. Viime yön aikana kippoon oli ilmestynyt öbaut kahdeksan kolmesenttistä ruohopiippoa. Niiden katveeseen sitten tiput tönöttämään ja pääsiäinen voi alkaa, hih!!!


Viikko ei ole ehkä tarjonnut parastaan. Ei täällä eikä Puntarissa. On aika ottaa vanhat hyvät selviytymisstrategiat käyttöön ja kaivaa ehkä rakastetuin dvd laatikosta. Siivoton juttu. Suosittelen sitä kaikille, joita elämä murjoo tavalla tai toisella. Suosittelen sitä myös kaikille niille, jotka harkitsevat oman yrityksen perustamista.

 Olen nähnyt kyseisen elokuvan varmaan liki 20 kertaa. Osaan sen ulkoa. Ja joka kerta katsoessani nauran sille enemmän kuin aikaisemmin. Siivoton juttu on monisäikeinen elokuva. Se on elokuva todellisesta rakkaudesta. Anteeksiannosta. Sielua korventavasta ikävästä. PK-yrittäjän kovasta arjesta. Ystävyydestä. Anopeista. Elämää suuremmista ajatuksista. Sitkeydestä. Poliiseista. Haaveista. Lyömättömistä ideoista.

KYLLIKIT SUOSITTELEE!

JA TOIVOTTAA ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE, RAIRUOHOLLA TAI
ILMAN!


Leffatykin yksi arvio elokuvasta:

Köyhäin häröilystä ei optimismia puutu, ohjaajana häärii Raidista tuttu Tapio Piirainen.

Vaimo jättää. Bisnekset kusevat. Leipäjonossakin tulee turpaan. Optimismi ja elämänilo eivät ole ensimmäiset sanat, jotka tulevat mieleen moisista koettelemuksista. Mutta R. Vekkilä se vain on niin kova mies, että löytää auringonsäteet vaikka täydellisestä pimeydestä.
Siivoton juttu on suomalainen tv-leffa, joka rohkeaa olla oma itsensä koko kestonsa ajan. Umpipökkelö junttihuumori täyttää ruudun, kun suomalainen luuserikaksikko Vekkilä & Kokki aloittaa lentokoneenpesufirmansa 5000 markan budjetilla. Ja pesumasiina on toki ruotsalaista laatua.
Täytyy myöntää, että Suomileffan saralla ei ole tarvinnut kertaakaan aiemmin hörähdellä yhtä monesti. Mutta kun pojat jäävät tullissa kiinni pesuaineen salakuljetuksesta, meinaavat tukehtua viiteen pullapalaan tai tarjoavat palveluksiaan lentoemännille, niin eihän siinä muuta voi kuin nauraa. Ja kovasti.
Lehtisen Kaitsu on aina ollut loistava, eikä poikkeusta tule näin mainion pätkän kohdalla. Koivulan Pera on tutumpi töllömainoksista, mutta hyvin hän kulkee suu supussa kuten suomalaisen jöröjukan täytyykin. Sivuosissa on iso joukko muita kotimaisia tähtösiä. Esimerkiksi Risto Kaskilahti jättijuttuja hankkivana reportterina ja Mari Vainio em. lentoemäntänä.
Siivoton juttu on loistava tekele Suomen kovimman lamakauden päättymisen ajoilta. Suhdanteet ovat jo kääntyneet nousuun, ja niinpä sangen rankalle aiheelle on tohdittu piruilla avoimesti. Köyhäin häröilystä ei optimismia puutu, ja ohjaajana häärii Raidista tuttu Tapio Piirainen. Piirainen – Lehtinen –parivaljakon ystäville on luvassa erittäin makoisia hetkiä. Legandaarisen Katsastus –leffan ystävät voivat myös samaistua näiden ”pisnesmiesten” juntteiluun.

 Kuvat: yle.fi ja telvis.fi

2 kommenttia:

 1. Siivoton juttu on meitsin lemppari. "Ohhoh, onpas meillä puhtaat ikkunat" tsih :)
  Mukavaa kevättä molemmille Kyllikeille ;)
  ps. hienot hyrrät likoilla

  -Jaska

  VastaaPoista
 2. Lehmä on märehtiväinen ja ihminen on erehtyväinen. Siinä Ranen motto joka osuu myös meihin Kyllikeihin!
  Tervetuloa lukijaksi Jaska!

  VastaaPoista