Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Puntari: Ihmetystä kotona

Timjamivauvat ja tomaatti.

Eka nuppu pelakuussa!

Basilikat kurkottelevat kohti valoa.

Minä ja tytöt saavuimme yöllä kotiin Lapista. Oli mukava tulla kotiin, vaikka täältä ei kaikki lumet olekaan sulaneet.
Kodinhoitohuoneessa kohtasin tänä aamuna ihmeen. Juuri ennen lomalle lähtemistä koulin tomaatit isompiin purkkeihin. Olin aikaisemmin kylvänyt timjamia, mutta se ei osoittanut yli kuukauteen mitään itämisen merkkejä, joten ajattelin, että ihan hyvin voin niihin purkkeihin lykätä nyt pienet tomaatit itseään voimistamaan. Ja katso - kun tulen kotiin lomalta, purkeissa on tomaattien lisäksi pienen pieniä timjamivauvoja!
Tästä voi vain päätellä yhden asian: kasvit viihtyvät paljon paremmin silloin, kun niiden hoitaja on pois kotoa.
Päätelmääni vahvisti se, että myös pelakuut olivat vahvistuneet melkoisesti ja ensimmäinen nuppukin oli ilmestynyt.

Pikaisella postireissulla huomasin, että kompostori oli herännyt viikon aikana talviuniltaan. Mahtavuutta. Pakko jossain vaiheessa lähteä pihalle vähän möyrimään ja tekemään suunnitelmia kesää varten.

Matka Lapista meille on pitkä. 12 tuntia. Jännitystä lisäsi auton pienet tekniikkamurheet. Onneksi päästiin kotiin. Lapset jaksoivat matkustaa upeasti parin pääsiäismunan ja Tornion Prisman ale-korista löydettyjen lelujen ansiosta. Ja ehkä eniten mummun pitämän tasokkaan viihdeohjelman vuoksi.
Loma oli täydellinen. Paljon liikuntaa, löhöilyä ja hyvää ruokaa. Kuherreltiin miehen kanssa kuin teinit.
Ylitäydellinen lomasta olisi tullut, jos mies olisi palannut kotiin meidän kanssa. Nyt se ryökäle jäi pohjoiseen odottamaan vapaalaskuporukkaa, jonka kanssa matka jatkuu maanantaina kohti Ruotsin ja Norjan yksinäisiä tuntureita. Kunhan tulisivat aikanaan ehjänä kotiin. Ikävöin jo nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti