Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Puntari: Mökkiä ja kakkua

Mitä saadaan aikaiseksi, kun saatetaan yhteen laajennusosaa vailla oleva kesämökki ja kaksi näppärää rakennusranea. Tänään oli pakko lähteä katsomaan, millaista jälkeä paikallisen rakennusliikkeen sankarit Hanski ja Jampe (nimet muutettu) olivat mökkityömaalla saaneet. Ja täytyy kyllä sanoa, että nämä jampat eivät ainakaan ole laiskotelleet, sillä laajennusosa oli jo vesikatossa. Ihanaa! Nyt pystyi jo vähän hahmottamaan tulevan huoneen kokoa ja sitä, miltä homma näyttää ulkopuolelta katseltaessa.
Mökin laajennusosa järven puolelta.

Ja sama uudisosa tien puolelta. Kuistin paikkakin on jo hahmollaan vanhan osan puolella.

"Uusi puoli" on harjaan asti auki ja sieltä on käynti myös parvelle.


Tässähän alkaa ihan hyrrätä sellainen pieni sisustuskärpänen sisimmässä. Että mitä ja millaista tuonne sisälle sitten tulee (ja kukahan sen joskus tekee valmiiksi, nämä Hanski ja Jampe hoitavat vain ulkovuoreen asti hommat)?
Jotenkin pystyn vaan sieluni silmin näkemään itseni ensi kesänä lämpimänä kesäiltana istumaan tuonne laiturille valkoviinilasi kädessä, takana ehkä reipas juoksulenkki ja sauna, masu täynnä wokkiruokaa ja miehen paistamia lättyjä...Ja samalla mielikuvassa mökki on valmis ja seinällä kiipeilee Tapettitehtaan Juhannusruusu-tapetti!


Mökin nimi on Vihtaranta. Arvaatteko miksi? Vitsailin tässä yksi päivä, että onko tää jo vähän liian fanaattista harrastamista, kun mökkikin on nimetty maastopyöräilijän nimeen. Suomen maastopolkujen ykköstykki ja Lontoon olympialaisiin nimittäin on suuntaamassa Jukka Vastaranta...
Mökin on kyllä oikeasti nimennyt jo Sakarin isoisä, ja nimi johtunee mökin ympärillä kasvavista puulajeista.




Sitten vielä tähän loppuun kakkuohje, jolla pyöräytin tänään kuivakaakun. Tämä on ollut yksi lemppari resepteistä. Tällä kertaa "jauhotin" kakkuvuokan hasselpähkinärouheella, joka toi mukavaa pähkinäistä makua kakkuun.

Banaanikakku
3 kypsää banaania
2 dl sokeria
2 munaa
100 g sulaa margariinia
2 tl vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
loraus kermaa tai maitoa
4 dl vehnäjauhoja

Mössää banaanit. Sekoita sooda ja leivinjauhe jauhoihin. Sekoita sokeri ja munat, lisää jauhoseos, banaanit, kerma ja margariini. Kaada tasainen seos voideltuu rengasmalliseen kakkuvuokaan. Paista 170 C noin tunnin verran.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs kivalta toi mökki jo nyt! Joko sinne on kalustot katsottuna? Ensi kesänä voittekin sit muuttaa kesäkodin vihtarantaan... ;)

    H

    ps. Onkos toi kakkuohje se legendaarinen jo 90-luvulta käytössä ollut?

    VastaaPoista
  2. Jep, Mixun ohje! Oon sen kirjoittanut v 1999 reseptivihkooni ja sieltä edelleen käytössä!

    VastaaPoista