Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 15. elokuuta 2011

Puntari: Piirakkaa tyrkyllä

Kun nyt kerran on marja- ja omena-aika, niin tässä yksi resepti, jonka bongasin Valion piimäpurkin kyljestä. Tein itse siihen täydennykseksi tuon raparperi- ja omenaversion.


Ohje:
Sekoita sulatettu rasva, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Ota 2 dl muruseosta sivuun. Lisää taikinaan muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita marjat ja sokeri toisessa astiassa (jos käytät raparperia tai omenaa, lisää myös kanelia seokseen). Levitä taikina uunipellille. Ripottele päälle marjat ja lopuksi ripottele päälle muruseos. Paista uunin keskitasolla 200 C noin 25 minuuttia.

Ja vielä sienestyskauden kunniaksi pieni loppukevennys "melkein oman kylän pojalta" Jukka Tilsalta, jonka sarjakuvia julkaistaan muun muassa Maaseudun tulevaisuudessa.


7 kommenttia:

 1. Hyvältä kuullostaa resepti... täälläkin olis marjat poimittuna valmiiksi piirakkaan, mutta en jaksa ajatellakaan leipomista marjapuskasulkeisten jälkeen - ainakaan tänä iltana :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä oli hyvää ja muutenkin tosi mukava päivä hyvässä seurassa :)

  E.

  VastaaPoista
 3. E: Meillä oli Maire niin superhyvällä tuulella koko päivän teidän vierailun jälkeen, että teidän pitäisi tulla meille joka päivä. Tai ainakin O:n. Oli ollut kuulemma ihanaa leikkiä yhdessä.
  Veeralle saatiin talo rakennettua, melkoinen arkkitehti- ja rakennustyön taidonnäyte :)

  Piirakkaohjeeseen oli ensin livahtanut liian korkea paistolämpötila, ny se on oikein 200 C.

  VastaaPoista
 4. Samainen resepti on täälläkin käytössä! Nam!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana hyvänmielen blogi! :) Mukavaa, että tällainenkin on olemassa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos :) anonyymi!

  Tempaisin muuten tänään tuolla piirakkaohjeella sellaisen variaation, että lykkäsin päälle punaisia viinimarjoja ja puolukoita. Tuli syötävää. Alkoi ihan pelottaa, että onko resepti vähän liian helppo, tuleeko tässä leivottua joka päivä joku pellillinen (puolet mulle, puolet miehelle). Toisaalta, eikös ne karhutkin nyt kerrytä vararavintoa pitkän talven varalle?!

  VastaaPoista