Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

torstai 4. elokuuta 2011

Puntari: Rasteilla ja Suttisella

Kolmen viikon tauko suunnistuksessa tuntuu ikuisuudelta. Eilen kuitenkin päätin,
että nyt lähden maastoon ja annan kaikkeni.
Rastit pidettiin Laitikkalan Unnaanmäessä, jossa maasto oli suunnistajien lisäksi autuasta myös marjastajille. Mättäät notkuivat mustikoita, mikä vaikeutti suunnistamiseen keskittymistä jonkin verran...


Tällä kertaa suunnistus tuntui todella, todella mukavalta. Rata oli reilut 4 kilsaa, mutta mittari tallensi reilun kuuden kilometrin taipaleen. Se johtui siitä, että hyödynsin oikeastaan kaikki polku/tievaihtoehdot, eli en mennyt todellakaan suorinta reittiä rastilta rastille. Nopeinta ehkä.

Sain Tahkon jälkeen sellaisen inspiraation, että harjoitteluuni täytyisi nyt saada ulkopuolista näkökulmaa. Mitään personal traineria en tähän hätään ja tällä tilipussilla saa hankittua, mutta kiikutin harjoituspäiväkirjani yhdelle tutulle maratoonarille (joka on tullut järkiinsä ja alkanut juoksemisen lisäksi harrastaa myös maastopyöräilyä). Hän lukaisi muistiinpanoni ja antoi ohjeita. Pääsääntöinen viesti oli se, että harjoitusten täytyy olla a) pitkiä ja rauhallisia tai b) lyhyempiä ja kovia. Eli ei tasaisella sykkeellä töhöttämistä, vaan vaihtelua ja koko sykealue käyttöön.
Minna Kauppi, idolini, kirjoittaa kotisivuillaan motokseen sen, että hiljaiset harjoitukset tehdään todella hiljaa ja kovat harjoitukset todella kovaa. Olkoon se omalta kohdaltani tämän syksyn motto!

Koska rastit olivat eilen Laitikkalassa, päätin metsässä kirmailun jälkeen pistäytyä Suttisen marjatilalla. En ole koskaan aiemmin käynyt, mutta kyllä nyt kannatti pistäytyä. Haisin hieltä ja olin puolikuolleen näköinen, joten en kehdannut käyskennellä myymälätiloissa kovin kauan, mutta nappasin mukaani muun muassa pullolliset Suttisen omaa limonaadia, sekä mansikkaa että vadelmaa. Niitä sitten kotona grillatun kanan ja salaatin kanssa maisteltiin, ja täytyy sanoa että niin hyvää limpparia en ole sitten
Pyynikin Helmen juomisen jälkeen saanut!

7 kommenttia:

 1. Mainioita neuvoja olet tuolta maastopyöräilijä-maratoonarilta saanut! Niinhän se on, että viikossa tulisi olla kaksi kovempaa harjoitusta - toinen hidas ja pitkä (1,5 - 3 h), toinen kova ja lyhyt (vauhtikestävyys, ylämäkivedot, intervallit tms.). Niiden väliin sitten muutama perushölköttely, niin hyvin menee.

  Milloin on tiedossa puolimara? Syksyllä on mukavia juoksutapahtumia vaikka muille jakaa!

  t. Myllyojan nylkky

  VastaaPoista
 2. En ole ajatusta puolimarasta haudannut...Täytyisi saada hyviä vihjeitä esim. syyskuun loppupuolen puolikkaista tässä lähellä!
  Meillähän on täällä oma Kuhmalahti-hölkkä syksyllä, joten siihen ainakin tavoittelen osallistumista. Tosin matkavaihtoehdot taitaa olla 5-15 km, joten ihan puolimaraa ei täällä pääse kipaisemaan.
  Mutta ei ole juokseminen tuntunut koskaan niin kivalta kuin nyt!

  Timpan ohjeet olivat tosi hyviä, monessa asiassa samaan suuntaan oli omatkin ajatukset olleet jo ennemmin, mutta tuollaisen konkarin vihjeet vielä selkeyttävät mieltä. Nyt täytyy vaan yrittää pysyä pois "syyskuopasta" jonne vajoan joka syksy napostelemaan eväitä ja polttelemaan kynttilöitä...eikä liikkumisesta tietoakaan.

  VastaaPoista
 3. Minulla suunnistusharrastuksesta ei varmaankaan tulisi mitään, sillä kuitenkin keräisin taskut täyteen kiviä, käpyjä, oksankarahkoita, sieniä ja mahan täyteen marjoja ;oD. Pari vuotta sitten kävin maratonkoulun ja siellä tärkein oppi oli, että tavalliset kuntoilijat (kuten minä) treenaavat aivan liian kovila sykkeillä, jos tarkoituksena on kohentaa peruskestävyyttä. Olen aloittanut jälleen hölkkäilyn ja yritän rakastua lenkkeilyyn. Tavoitekin on, mutta sitä en uskalla vielä ääneen sanoa. Nyt taidan fillaroida satamaan katsomaan Kuopio Triathlonia =o)

  VastaaPoista
 4. Toi "yritän rakastua lenkkeilyyn" on tuttu tunne mullekin. Nyt (kahden kesän hölköttelyn jälkeen) alkaa tuntua siltä, että ainakin lievää ihastumista on ilmassa!

  VastaaPoista
 5. Kyllähän noita puolikkaita löytyy, jopa lähistöltäkin: 3.9. Finlandia-maraton Jyväskylässä (saatanpa lähteä sinne juoksemaan puolikkaan, jos jalka kestää), 4.9. Varala maraton Tampereella ja 25.9. Tampereen puolimaraton (www.puolimaraton.fi).

  Ja 2.10. on sitten Pirkan hölkkä, eli maastossa vedetään Valkeakoskelta Tampereelle!

  t. Myllyojan nylkky

  VastaaPoista
 6. Finlandia-maraton sopisi hyvin, kun elokuun lopussa käydään polkemassa Finlandia MTB:kin Messilässä. Jos Jyskälään innostun lähtemään, niin mennään sit kimppakyydillä ;)
  Toisaalta en ole ajatusta Pirkan Hölkästäkään vielä haudannut, siinä viehättäisi tuo reitti.

  Kävin lauantaina harrastamassa vähän rendilaji Trail Runningia, löysin mukavan lenkkipolun täältä kotimaisemista. Sitä on tullut lähinnä kuljettua maastopyörällä, mutta totesin olevan nyt jo tällä kunnolla ihan juostavissakin oleva lenkki.
  Aitoon maastoja ja reittejä on kyllä ikävä...

  VastaaPoista
 7. Vähän huonolta näyttää meitsin Finlandia-puolikas: jalkapöytä kipuilee vieläkin sen verran paljon, että lienee pakko jättää moinen herkku väliin ja antaa jalan parantua. Loppusyksystä kyllä sitten jonnekin!

  Trail runninghan on ihan mahtavaa hommaa, ja Aitoossahan on tunnetusti Etelä-Suomen parhaat ja monipuolisimmat juoksupolut! No, Kuhmiksen polkuja en ole testannut, mutta jos lenkkiseuraa Aitoossa kaipaat, älä epäile ottaa yhteyksiä!

  t. Myllyojan nylykky

  VastaaPoista