Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Puntari: Tervetuloa kylään

Meillä on vietetty viikonloppua sairastupameiningillä. Sekä aikuiset että lapset. Mairella on tällä hetkellä kuume-ennätys perjantailta, 40,9 astetta näytti korvamittari. Kummallista, että tehot ei tunnu lapsilla laskevan, vaikka aikuisen moinen kuume veisi tiukasti hourailemaan sängyn pohjalle.
Koska meille ei nyt voi tulla oikeasti kylään, niin tervetuloa tällaiselle virtuaaliselle kierrokselle meidän talon keskikerrokseen, mihin suurin osa asumisesta sijoittuu (kellarikerroksessa on pesutilat+takkahuone ja vintissä vierashuone, jumppasali ja ns. kesähuoneet).

Kodinhoitohuone/eteinen

wc kodinhoitohuoneessa

lasten naulakkotilat kodinhoitohuoneen
ja keittiön välissä


keittiö

pirtti, eli työ- ja leikkihuone

lastenhuone, Maikun pääty

lastenhuone, Saikun pääty

näkymä "víeraseteisestä" ruokasaliin ja olkkariin

näkymä "vieraseteisestä" tyttöjen huoneeseen ja pirttiin

aikuisten lemmenpesä

wc aikuisten lemmenpesän yhteydessä


olohuone
näkymä ruokasalista olohuoneeseen

ruokasali


näkymä ruokasalin ovelta keittiöön

Kiitos kun kävitte ja tervetuloa uudelleen!

Suurinta iloa sairastelun keskelle tuo se, että sain eilen siivottua kotimme ensimmäistä kertaa reiluun kuukauteen. Meidän siivousvälineet säilytetään komerossa rappusten alla, joka avataan ja suljetaan isolla vanhalla avaimella. Avain oli lasten toimesta hukassa ja sitä etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Hanna toi sitten torstaina oman imurinsa lainaan ja tietysti tunti sen jälkeen kun Hanna oli lähtenyt, avain löytyi tyttöjen käsilaukusta.
Eipä oo siivoaminen tuntunut koskaan niin kivalta kuin eilen! Ja kyllä paikkojen siistiminen aikaa ottikin, aloitin ennen kymmentä aamulla ja lopettelin viideltä illalla. Olis pitänyt laittaa Garmini ranteeseen ja sykevyö päälle, niin olisi saanut tallennettua dataa siitä rehkimisestä. Veikkaan, että kaloreita kului.

Tänään ollaankin sitten leppoisammalla mielellä. Vähän savustettua lohta ja uuniperunoita tiedossa illalla, ja toivottavasti myös sauna lämpiää.

7 kommenttia:

 1. Olipas kiva käydä teillä! Mukavan kotoisaa ja viihtyisää - ja ihanasti tilaa :)
  Sain siivoustartunnan täältä (kiitos siitä, olenkin jo odotellut, milloin se tulee!) joten taidan lähteä heiluttamaan rättiä.
  Pikaisia paranemisia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kierroksesta, kivaa oli ja varmasti palaan toisenkin kerran!

  VastaaPoista
 3. Teillä on kiva ja ISO koti. Oli mukava piipahtaa. Ja kun oli vielä niin siistiäkin. Meillekin voisi tulla siivoomaan... =o)

  VastaaPoista
 4. Tilaa on...sen huomaa aina siivouspäivänä (onneks vinttiä ja kellarikerrosta ei tartte joka viikko siivota).
  Avaruutta kämppään tuo sekin, että ihan joka nurkkaan ei ole tungettu kaappeja tai kukkapurkkeja (vaikka ihania huonekaluja oliskin maailma väärällään...).

  Lauantainen siisteys on jo nyt suloisesti tiessään, mutta ihan kaaoksen puolelle ei olla vielä menty. Jee!

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti olette tervehtyneet. Meillä on ollut koko syksyn jotain flunssaa menossa tai tulossa. (Mutta ei noin kovaa kuumetta).

  Terkuin
  Piia

  VastaaPoista
 6. Just kun Mairen kuume laski, niin Saima aloitti kuumeilun. Ja oksensi tänään kaksi kertaa ruokasalin pöydälle...
  Mutta tästä on suunta toivottavasti kohti terveempää talvea. Jos vaikka sitten ehtisi ja pääsisi Ruutanan suuntaankin kyläilemään. Juteltavaa olisi vaikka kuinka paljon. Terkkuja ja haleja kummituspojalle!

  VastaaPoista