Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 4. lokakuuta 2011

Halkomäki : Pippeliporkkana ja tennispalloperunat
Kelien kylmetessä tupsahti mieleeni, että josko nostaisin jo perunan ylös ettei homma jää ihan pikkujoulukauteen.
Tässä tilassa jopa perunannosto tuntuu siltä kuin valloittaisi Himalajan huippua, mutta huolellinen valmistautuminen teki tästäkin unelmasta totta. Ulkovarastosta löytyi niin pitkävartinen perunakuokka, että sillä pystyi kuokkimaan maata selkä suorassa ja arvokkaan näköisesti. Hankalin vaihe oli kykkiä maatasossa noukkimassa mullan seasta pilkottavat perunalapset ämpäreihin. Mutta kun tahti oli hiiidassss ja meininki leppoisa niin onnistuipa tuo ihmeenkin mukavasti. Kolmen pienen vaon nostamiseen meni yli kaksi tuntia. Perunoiden osalta oli hauskaa se, että niistä oli kasvanut sellaisia ihan pallon muotoisia söpöläisiä. Enpä ole ennen nähnyt sellaista pyöreiden perunoiden määrää! Näyttävät kivalta lautasellakin!


Samalla vauhdilla tempaisin ylös porkkanat. Ne kasvoivat jo toista kesää kasvatuslaatikoissa varsin menestyksekkäästi. Meillä kun tuo kemppi tahtoo tuhota porkkanaviljelmät, niin jostain syystä tuonne laatikkoon se ei ole iskenyt vaan satoa on saatu hyvin. Porkkanoiden joukossa oli yksi varsinainen huumoripläjäys; pippeliporkkana!!! Mahtaako se olla joku enne tulevan ipanan sukupuolesta, vai ihan vaan luontoäidin kieroutunutta huumoria päiväni piristykseksi? Mairen tuloahan enteili aikoinaan se julmetun iso jeesusperuna, että olisiko meillä sitten porkkana samoissa puuhissa? Tiedä häntä, se on vähän niin kuin fifti-siksti tämä homma! Joulukuussa se sitten selviää osaako porkkana ennustaa. Tosin Maire on kyllä omalla leikkivispilällään tehnyt mulle kattavan ultraäänitutkimuksen, jonka tulosta hän analysoi näin: Kyllä se on selvästi tyttö. Luultavasti. Nimeksi tulee sitten Babyborn tai Kauno. Nyt olenkin sitten vetänyt porkkanoita aamusta iltaan sellaisella himolla, että varmaan hiuksetkin muuttuvat kohta oransseiksi. Ihanan makeita ja mehukkaita ovat, aivan toista kuin kaupan porkkanat. Ensi vuonna  enempi porkkanaa maahan että riittää muillekin! Tämä satsi kestää tuskin viikkoa tällä ruokahalulla!


4 kommenttia:

 1. Ihana postaus :) Meilläkin täytyy triplata porkkanankasvatus ensi kesänä.

  VastaaPoista
 2. Noilla perunoilla olis kätevä pelata myös krokettia...!
  Tike

  VastaaPoista
 3. Babyborn saattaa olla hankala käytössä, joten kannatan Kaunoa! Olipa sitten tyttö tai poika...

  VastaaPoista
 4. On se kyllä ihan käsittämätön ero maussa mitä kaupan porkkanoilla ja itse kasvatetuilla on! Niin herkkua! Tietenkin tuota krokettia voisi harkita, joku syksyinen turnaus Halkomäessä? Petankikin noilla mollukoilla sujuisi!
  Ja nimiasiassa kallistun myös Kaunon suuntaan, Babyborn voisi joutua koulukiusatuksi. Tosin taiteilijanimenähän se olisi ihan super! ;D

  H

  VastaaPoista