Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Marraskalenterin luukku 27

Tänään sukelletaan naisen vaatekaapin syövereihin ja podetaan vähän huonoa omaatuntoa!
Kyllä marraskuussa voi vähän synkistelläkin...


Jos ette vielä ole huomanneet, niin me Kyllikit olemme sellaisia "piilomuodikkaita" ihmisiä. Me ei mennä pintamuodin mukana, vaan luodaan itse ihan oma "muotimme" päivän fiiliksen mukaan. Kukkamekoista tuulipukuihin ja saumasukkahousuista villapuseroihin.  Kaikki eivät vain aina tajua, että me ollaan muodikkaita...mutta sehän riittää kun me itse tiedetään se!!! Tämä kaikki ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö me täällä takametsien kuusikoiden kätköissä silti kuitenkin salaa tiirailisi mitä ihan oikealla muotisektorilla tapahtuu. Meidän isä kun on tehnyt elämäntyönsä tekstiilialalla, viimeiseksi Nansolaisena, niin hänelle tulee kaikenlaisia muoti/tekstiilialan julkaisuja. Niistä kaikkein kiinnostavin on MODIN -lehti. Meillä sen lukee koko perhe. Se esittelee suomalaisen muodin terävintä kärkeä ja uusia tuulia,  kansainvälisyyttä ja alan messuja unohtamatta. Viimeisimmässä numerossa oli karua kertomaa suomalaisen naisen vaatekaapin sisällöstä. Vai mitä tuumaatte tästä:


" Nykyajan naisilla on 40% enemmän vaatteita kuin kymmenen vuotta sitten, ja niihin suhtaudutaan entistä välinpitämättömämmin. Puseroita, tunikoita ja toppeja pidetään keskimäärin kuusi kertaa, ennen kuin ne sullotaan hyväntekeväisyysjärjestöjen vaatekeräyslaatikoihin. Järjestöt ovat pulassa kehnolaatuisten vaatekappaleiden kanssa, ne päätyvätkin joko energiajätteeksi tai pahimmassa tapauksessa kaatopaikalle."


Käsi ylös tunnistatko tässä jotain tuttua...? No, jokainen tekee joskus virheostoksia, mutta jos tällainen kertakäyttökulttuuri on vallitsevana punaisena lankana vaatehankintoja tehdessä niin hui! Mummu sanoi meille aikoinaan, ettei köyhän kannata ostaa halpaa. Eli huonoa. Mieluummin satsataan laatuun ja hankitaan vähemmän ja harvemmin. Se on  kestävän kehityksen mukainen valinta. Sitä yritetään noudattaa, vaikka pakko on välillä onkin lipsua tiukan paikan tullen.

Kyllikit raottavat nyt ensimmäistä kertaa hiukan vaatekomeroidensa ovia ja paljastavat muutamat ikisuosikkivaatteensa. Ne 1990-luvulla ostetut Puman tuulipuvut on kylläkin jo esitelty jossain remonttivaateosiossa...niistähän ei luovuta ikinä!


Yöpaitojen aatelia...
Villapaidalla on ikää ainakin 50 vuotta...
Läski-Volaselta saatu paita täyttää kohta 10 vuotta!
Suomi kassi on tilaihme ja mukavasti retro!
Nanson Lotto-mekko...
...Nanson punaista linjaa: Paulakukkaa, Kiurua ja pitsimekkoa...
...ja Golf-mekko...vaikkei me golfata...

1 kommentti:

  1. Ei pistänyt, täälläkin käytetään samoja kledjuja vuodesta toiseen. Kun sitten joskus hairahtuu halpaan kertikseen, niin kohta jo ihmettelee, miksi ihmeessä tälläinen lumppukin piti kotiin hinata.

    VastaaPoista