Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Halkomäki: Ihan juhannusruusuna!

Nuorekas Hehku -Tehovoide piristää jo pakkauksellaan!
 On muuten semmoinen juttu että JUHANNUS lähestyy kovaa vauhtia! Halusimme tai emme. Tällä hetkellä vilkaisu ulos ikkunasta ja lämpömittarin lukemat kertovat karua kieltään siitä, että kukkamekot saavat odotella vielä tovin komerossa ja metsäkurjenpolvet varjella nukkaisia nuppujaan koleapiiskaiselta tuulelta. Tosin kukaan pekkapouta ei voi taata etteikö juhannuksenakin saataisi hyristä kukkaniityllä sinertävin huulin ja kohmeisilla sormilla vääntää apilaseppelettä hiuksiin. Pilkkihaalarit ja apilaseppele eivät ainakaan vielä ole vilahtaneet missään naistenlehtien Summer 2012 -collectioneissa, mutta äkkiäkös siihen muutos saadaan. Todennäköisimmin sillä yhdistelmällä pärjää Suomen suvessa kuin kukkamekolla!  Monta koleaa vesisadejussia  muistuu mieleeni, kun sadetakit päällä hyttysten keskellä on tehty vihtoja saunaan. Onneksi hyvä seura ja ruoka pelastavat ankeimmankin juhlapyhän. Ja toisaalta, sateinen ja kylmä  kesäluonto on raikas ja ihanan tuoksuinen, siitäkin voi nauttia kun ottaa oikean asenteen! Ja jos tänä vuonna sitten sattuukin paistamaan niin pessimisti ei taaskaan pety!

Juhannuksen ruokapuolen rakentelu alkoi eilen. Siis korvien välissä. Mietintämyssyssä ovat  grillausvaihtoehdot, salaatit ja jotain herkullisia jälkkäreitä. Perinteistä en luovu, ja raparperimarenkipiirakka napsahtaa pöytään samaan aikaan kahvipannun kanssa. Ja sillikaviaaria perunoiden kera pitää olla, tietysti. Suunnittelu on puoli ruokaa, ja suunnitelmatkin elävät aina loppumetreille saakka. Nyt myös pitää löytää vielä saunaseuraa jussiksi ja lukaista perinnetieto-oppaasta että mitä kaikkia taikoja just tänä vuonna kannattaa yrittää tehdä!

Mutta kaikille meille jotka emme luota pelkkiin juhannusyön saunoihin ja luonnonkukkataikoihin juhannushellun etsinnässä, niin tässä tulisi nyt kuumaa vinkkiä. Miten olla hehkuva ja hehkeä juhannusneito tänä kesänä? Apuun rientävät Frantsilan kasviperäiset Juhannusruusu -sarjan tuotteet. Näitä kun käyttää niin on tavallaan kuin nukkuisi siellä kukkakedolla niittyleinikit posken alla ihan joka yö. Ja olo on hirveen nuorekas, hirveen raikas ja hirveen ihana. Kuin juhannusruusulla. Ja vaikka kuinka jännittäisi kuka karvanaama sieltä kaivon pohjalta yöllä näkyy, niin tämä deodorantti ei petä. Luomukauneuden ja kainaloiden hoitoa. Itse olen ottanut varman päälle ja sivelyt tehovoidetta kasvoihini jo helmikuusta alkaen, joten takuuvarma juhannushehku on plakkarissa. Hyvästi mustat silmänaluset! Tykkään kovasti!

Nyt sitten vaan sipaisu huulikiiltoa ja odottelemaan että Mikko Koivu sattuisi eksymään just meidän mökkitielle juhannusaattona...tai Peltsi...
...ai niin mutta sehän on naimisissa.............ja toisaalta, mäkin oon..........
..........miten tässä nyt näin kävi???

1 kommentti:

  1. Peltsihän mökkeilee kuitenkin suhteellisen lähellä meitä, joten eletään toivossa...ja ainahan me voidaan lähteä pyörimään ruispeltoon just sen kesämökin naapuriin. Ihan vaan sattumalta...
    Tike

    VastaaPoista