Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Puntari: Minna Kauppi -wannabe


Eilen pyörin netissä ja etsin hyviä iltarasteja lähiympäristöstä. Ens viikolla oman seudun iltarastit jää väliin kokouksessa istumisen vuoksi (tylsyyttä...), ja Venlojen viesti on ihan ovella. Täytyy siis löytyä korvaavia harjoituksia iltarastien tilalle.
Kangasala SK:n sivuilta luin, että Kangasalla on kiintorastiverkosto ja karttoja saa ostaa Kangasalan kirjaston kahvilasta. Loistavaa! Ei tarvitse olla aikatauluihin sidottu, vaan voi käydä rasteilla silloin kun huvittaa.
En aikaillut sen enempää, vaan buukkasin mukulat hoitoon anopille ja lähdin itse aurinkoiseen kesäsäähän rasteja metsästämään.
Lähtö oli Kyötikkälän kentällä ja siitä sitten lähdettiin sata lasissa kohti harjua. Koska kartassa ei ollut merkittynä mittakaavaa ja koska kuvittelin sen olevan normi 1:10000, niin aluksi yllätti vähän se, millaista tahtia kohteet tuli eteen. Rasteille pääsi harjujen monipuolista polkuverkostoa pitkin, joten kompassia ei tarvittu. Lähinnä tämä harjoitus menikin  näin luet karttaa kun juokset -osastoon. Blondille muuten yllättävän haastavaa sekin...
Välillä vedettiin syöksykierteellä supan pohjalle, sitten sieltä tultiin nelivedolla ylös. Ja matka jatkui. Etsin 11 ensimmäistä rastia (koko rata 15 rastia) ja aikaa meni 55 minuuttia. Matkaa kertyi 7,1 km.
Tämä oli ensimmäinen juoksulenkki tälle vuodelle. Sykkeet huitelivat miljoonaa, mutta sentään lähes koko matkan juoksin. Hyvä testi ajatellen ens viikonlopun AitooTrailia ja sitä Valio-Jukolaa.

Kaupassa suunnistuksen jälkeen bongasin naistenlehden kannesta Minna Kaupin, joka kertoi olleensa vankina sairastelunsa kanssa. Koska samaistun Minnaan tällä hetkellä, niin ostin lehden ja lueskelin, kuinka M sairastelunsa kanssa piti päänsä kasassa. Vissiin aika hyvin, kun sai kuitenkin 3 EM-mitalia tossa hiljattain.
Minna on mulle yksi urheilun SUURISTA esikuvista. En tiedä, oonko sitä tässä blogissa koskaan kertonut, mutta mulla on oma salainen Minna Kauppi -metodi. Iltarasteilla, jos ei oikein kulje, niin otan uuden vilkaisun karttaan ja kuvittelen olevani Minna Kauppi, huippu-urheilija, joka keskittyy, osaa ja jaksaa. Ja yleensä alkaa kulkea heti vähän paremmin.

Ens viikolla aion käydä Sappeen matkailukeskuksen kiintorastiverkostolla eksyilemässä. Siellähän on kanssa mukavan mäkinen maasto, joten tehoja hommaan tulee ihan varmasti. Sappeen rastien kartan voi tulostaa netistä täältä, joten sinne lähteminen on tehty todella helpoksi.
En pitäisi yhtään hullumpana ideana sitäkään, että tyttöporukalla vuokraisi Sappeelta mökin, pitäisi epäviralliset suunnistuskisat ja saunoisi+söisi hyvin urheilun päätteeksi. Ehkä kauden päätteeksi voisi jotain tällaista suunnitella!

2 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä! Minnan sisko asuu Kangasalla, ja siellä on suunnistajatar joskus bongattu.

  Sappeessa on erinomaiset kiintorastit, sinne vaan!

  t. Myllyojan köntys

  VastaaPoista
 2. http://www.valkeakoskenhaka.fi/suunnistus/iltarastit/vs-iltarastit-2012/

  Tänään iltarastit Pälkäneellä.

  VastaaPoista