Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Puntari: Kaunein sana

Maija Vilkkumaalta kysyttiin Annassa, että mikä on maailman kaunein sana. Maija vastasi muistaakseni, että lempi. Hyvä Maija!

Mä en ole nimittäin ikinä kestänyt sitä, että naiset vastaavat tuohon kysymykseen äiti.
 Voi tsiisus, en vois olla vähempää samaa mieltä. Sillä mun korvissa äiti on erittäin, erittäin ärsyttävä sana.
Tietysti siksi, että itse olen äiti, enkä todellakaan pääse unohtamaan sitä koskaan. Jos meillä olisi laskuri, joka laskisi päivän aika kuiskatut, huudetut, raivotut, sanotut ja ajatellut äiti-sanat, kierrosmittarista loppuis laskukyky aika nopsaan.
Vaikka lasten isä seisoisi vieressä, niin yleensä aina meidän ipanat huutaa äitiä paikalle. Millaista mahtaa olla niissä perheissä, joissa on enemmän kuin 2 lasta? Ehditäänkö siellä sanoa mitään muita sanoja missään välissä?

Jos nyt rakentaisin tai remontoisin talon, voisin edelleenkin olla ilman porealtaita, kivitasoja ja walk in -vaatekaappia. Mutta yhden asian vaatisin ehdottomasti, nimittäin äänieristetyn vessan. Sillä takuuvarmasti silloin, kun äiti on saanut housut kinttuun ja vessan oven lukkoon jostain kaikuu vaativa huuto: ÄITI! En ole varmana kertaakaan kotioloissa saanut olla vessassa rauhassa. Äänieristys mahdollistaisi edes tämän yhden pienen rauhallisen hetken ilman ipanoiden julmettua huutokonserttia.

Joten jos minulta kysytään, niin maailmassa on paljon äitiä kauniimpia sanoja. Kuten esimerkiksi Kekkonen, kirjopyykki, kossu ja korvatulpat.
Mitäs itte ajattelet?3 kommenttia:

 1. Toi vessajuttu menee just noin, 100% tapauksista.
  Ja meillä ei saa maisemavessan (se kodinhoitohuoneessa oleva pikkuvessa) ovea lukkoon!!!
  Terkuin
  Se yks Ruutanasta

  VastaaPoista
 2. Vessajuttu varmaan menisi noin, jos lapsonen ei seuraisi aina vessaan perässä... Tavallisesti siis äidin täysistuntoa seuraa ainakin yhden hengen yleisö, joskus jopa kahden, kun koirakin änkee mukaan. Onneksi on tätä nykyä aika iso vessa.

  Tähän viitaten, yksi kauneimmista sanoista lienee huussi. Kesämökin järvimaisema-ulkohuussiin ei yleensä tule yleisö mukaan, eipä tosin mahtuisikaan. Minä, Sappeen maisemat ja vanhat Seura-lehdet. Aah.

  VastaaPoista