Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Puntari: 9 viikkoa Ranskassa - mitä jäi käteen?

Tuhlaajatyttö on palannut takaisin Puntariin. Takana 10 viikkoa reissussa, joista 9 Ranskan maaperällä. Upea, upea, upea reissu kerrassaan. Eihän siitä mitään yhtä blogikirjoitusta mitenkään pysty tekemään, mutta ehkä kesän mittaan jaan muutaman mukavan muiston täällä kanssanne. Yksi asia on kuitenkin todettava: matkailu kannattaa aina.

Reissusuunnitelma lyötiin lukkoon jo reilu vuosi sitten. S päätti anoa vuorotteluvapaata tälle keväälle/kesälle ja mun työkuviot kevään osalta ei ollut mitenkään kiveen hakatut. Omalta osaltani reissu vaati ennen kaikkea määrätietoista säästämistä ja kaikesta ylimääräisestä luopumista. Viime talvi meni euroja tarkkaillessa. Onneksi verottaja muisti mukavilla palautuksilla joulukuussa, jotka siirtyivät suoraan matkakassaan.

Me varattiin Interhomen kautta talo (puolikas) Nizzasta kuudeksi viikoksi, ja tutun tutulta talo meri-Alpeilta kolmeksi viikoksi. Matka aloitettiin menemällä Helsingistä Travemundeen laivalla. Siitä ajettiin kahdeksi päiväksi Pariisiin, ja Pariisista ajettiin yhdessä päivässä Nizzaan. Paluumatka tehtiin vähän eri reittiä Tanskan ja Ruotsin läpi, ja laivalla tultiin tällä kertaa Tukholmasta Turkuun. Majoitukset olivat ns. halvimmasta päästä, mutta me oltiin niihin erittäin tyytyväisiä. Rahaa majoituksiin ja matkoihin menikin meidän perheeltä suurin piirtein saman verran, kuin jos tämä porukka olisi lähtenyt pariksi viikoksi Thaimaahan.

Koti-ikävä ei iskenyt missään vaiheessa kenellekään. Me nautittiin ajasta koko perheen kesken. Pelattiin pelejä, leikittiin barbeilla, käytiin puistoissa ja rannalla, retkeiltiin, käytiin kaupungilla, otettiin  aurinkoa, pelattiin tennistä ja sulkkista, syötiin hyvin ja löhöiltiin. Vuorilla käytiin susipuistossa, ja nähtiin  kansallispuistossa alppikauriita ja murmeleita (samaistuin noihin alppien pikku ihrapalleroihin ihan kympillä!).
Vaaleahiuksiset tytöt saivat paljon huomiota ranskalaisilta, jotka näyttävät pitävän lapsista erityisen paljon. Tyttöjä huomio ensin vähän ihmetytti, mutta nopeasti siihen tottuivat. Ihmettelevät varmaan täällä kotona, miksei kukaan enää heiluttele ja iske heille silmää :)

Nyt on kuitenkin kiva olla kotonakin. Suomen kesä on parhaimmillaan. Keskiviikkona korkattiin mökkisauna, käristettiin kämppingit ja kastettiin talviturkki. On tää kesä vaan ihanaa aikaa!

1 kommentti:

  1. Voi apua, kuulostaa niin ihanalta tuo teidän reissu!
    Kunhan tästä loputkin lapset lentää pesästä, laitan suunnitelman ja toteutuksen pystyn tuollaisesta vähän pidemmästä lomailusta :)
    Ihanaa juhannusta sinne maitolaiturille, molemmille!

    VastaaPoista