Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Halkomäki: Ei niin paha omenapiirakka!




Nyt on ihan pakko taas laittaa vähän reseptintynkää tänne plokin puolelle! Omenapiirakkatalkoilut ovat jääneet vähiin tänäkin syksynä. Näin tältä istumalta ajatellen tuntuu, että olen yleensä melkein elänyt omenapiirakalla aikavälin elokuusta marraskuuhun, vaniljakastikkeella ja ilman. Omenoitahan meidän pihassa riittää vielä myöhäänkin, on Åkerötä ja Antonovkaa sun muuta puuta. Pari viikkoa sitten piti kuitenkin tempaista omenapiirakkaa sukukekkereihin, ja niinpä heittäydyin hurjaksi ja päätin leipoa sinne jotakin, mitä en ole aikaisemmin edes kokeillut. Jännitystä elämään, siis. Ja joo, tätä tasoa se nykyään on, hehe. Katselin netistä parit reseptit joita en nyt enää muista, kirjoitin muistiinpanoja ja ryhdyin tuumasta toimeen. Lopputulos on tämä. Mielestäni aika mukavan mehukas, raikas, eikä omenanpalat lumpsahtele karkuun lusikalla syödessä. Ja helppo! Eikä tämä vaadi mitään kastikkeita erikseen, siitä iso plussa.
Jos huomenna iskee Karviset, eli I Hate Mondays, niin laita piirakka uuniin. Kyllä se siitä!


IHANAOMENAPIIRAS
Pohjaan tarvitset:
150
g
voita
1
dl
sokeria
dl
erikoisvehnäjauhoja
 
 
tai karkeita vehnäjauhoja
1
tl
 
leivinjauhetta
 
Täytteeseen tulee:
2
dl
kuohukermaa
1
prk
maitorahkaa
3/4
dl
sokeria
1
tl
vanilliinisokeria
3
 
reiluhkoa omenaa
 
 
kanelia maun mukaan

Huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin, ei tarvitse vatkata. Sekoittele jauhot ja leivinjauhe ja lisää voi-sokeri -seokseen. Painele murumainen taikina sellaisen tavallisen kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Raasta omenat karkealla terällä, laita kulhoon ja sekoita joukkoon kanelia. (Inkivääri, neilikka ja kardemumma ovat mulla seuraavaksi kokeillussa maustevaihtoehtoina!)

Sekoittele kerman sekaan rahka ja mausta sokereilla. Kaada täyte taikinapohjan päälle ja ripottele raaste pinnalle. Painele kevyesti raastetta täytteen sisäänkin. Voit halutessasi lisätä vielä kanelia ja/tai sokeria pinnalle.
Paista 175asteessa uunin alaosassa n.35-50 minuuttia, uunista riippuen. Pohjan on hyvä hiukan saada väriä.

Tämä piirakka kannattaa ehdottomasti leipoa tarjoilua edeltävänä päivänä, vaikka tuskin se tuoreeltaankaan kahvipöytään happanemaan jää! Kevyt lämmitys vielä ennen tarjoilua nostaa maut kivasti esiin!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti