Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

perjantai 1. toukokuuta 2015

Halkomäki: Porkkanat kakussa

 

Koska Tappara ei tänäkään vuonna hurjasta kamppailusta huolimatta nykäissyt poikaa Tampereelle, pitää mun nyt tyytyä esittelemään tämä porkkanakakku ihan vaan porkkanankakkuna. Ei tullut Tapparakakkua, mutta toivottavasti ensi kaudella sitten!
 
Siis tässä olisi nyt tarjolla kaikille porkkanakakun ystäville hiukan erilainen ohje. En ole vuosiin leiponut kyseistä kakkua, mutta vappuaatoksi tempaisin uunin tulille ja ystäväni Elinan toivomuksesta heitin essun eteen. Lopulta tein kaksi kakkua, toisen taviskakun ja toisen tällaisen hiukan mausteisemman version ihan kokeilumielessä. Tykkäsin enemmän tästä. Enempi makua, hyvempi kakku!


PORKKANAKAKKU
 
Pohjaan:
 
3 munaa
2dl muscovadosokeria
1dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
2tl jauhettua kardemummaa
2tl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
½tl suolaa
1½dl öljyä
4½dl hienoksi raastettua makeaa porkkanaa
 
Kuorrutteeksi:
 
400g Philadelphia tuorejuustoa
1½-2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1 limetin mehu tai puolikkaan pienen sitruunan mehu
päälle pähkinärouhetta tai kokonaisia pekaanipähkinöitä tms.
 

- vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi
- sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon
- lisää öljy ja porkkananraaste
- kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan(n.24cm)
- paista 150 astetta n. 55 minuuttia

- sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja limetin/sitruunan mehu keskenään
- kumoa jäähtynyt kakku ja levitä kuorrutetta täysin jäähtyneen kakun päälle ja reunoille
- koristele pähkinärouheella tai kokonaisilla pähkinöillä

Ps. Tämä kakku kannattaa leipoa jo ainakin päivää ennen jääkaappiin maustumaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti