Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

torstai 17. joulukuuta 2015

Halkomäki: Joululooran salaisuus


Perinteikäs Joululoora.
Lähtenyt Halkomäestä joulun alla sydänystäville
jo vuosien ajan.

Tässä reseptiä!
 
JOULULOORA
 
4 kpl pieniä laatikkovuokia
 
160g kaurakeksejä
50g voita
 
4 liivatelehteä
200g Pandan tummaa suklaata
200g Philadelphia tuorejuustoa
2 munaa
1,25dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa
 
 
 
 
- murskaa kaurakeksit muovipussissa kaulimella tasaiseksi muruseokseksi ja sulata voi
- sekoita voi ja keksimurut keskenään ja jaa ne tasaisesti neljän vuoan pohjalle
- tasoita ja painele tiiviiksi
 
- laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- vatkaa tuorejuusto joukkoon
- sulata suklaa vesihauteessa, jäähdytä hiukan ja lisää seokseen
- vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää seokseen varovaisesti
- liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan hyvin vatkaten
 
- lusikoi seos tasan neljään vuokaan
- tasoita vuokien pinta, koristele lusikkakuvioinnilla ja ripottele koristehärpäkkeitä päälle
- kirjoita vuokien kansiin saajan nimi, kannet päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi
- loorat voi pakastaa!
 
Ps. Sama ohje passaa hyvin irtopohjaiseen rengasvuokaan jos haluat tehdä kakun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti