Perinteikäs Joululoora.
Lähtenyt Halkomäestä joulun alla sydänystäville
jo vuosien ajan.
Tässä reseptiä!
JOULULOORA
4 kpl pieniä laatikkovuokia
160g kaurakeksejä
50g voita
4 liivatelehteä
200g Pandan tummaa suklaata
200g Philadelphia tuorejuustoa
2 munaa
1,25dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa
- murskaa kaurakeksit muovipussissa kaulimella tasaiseksi muruseokseksi ja sulata voi
- sekoita voi ja keksimurut keskenään ja jaa ne tasaisesti neljän vuoan pohjalle
- tasoita ja painele tiiviiksi
- laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- vatkaa tuorejuusto joukkoon
- sulata suklaa vesihauteessa, jäähdytä hiukan ja lisää seokseen
- vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää seokseen varovaisesti
- vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää seokseen varovaisesti
- liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana seokseen koko ajan hyvin vatkaten
- lusikoi seos tasan neljään vuokaan
- tasoita vuokien pinta, koristele lusikkakuvioinnilla ja ripottele koristehärpäkkeitä päälle
- kirjoita vuokien kansiin saajan nimi, kannet päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi
- loorat voi pakastaa!
Ps. Sama ohje passaa hyvin irtopohjaiseen rengasvuokaan jos haluat tehdä kakun!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti