Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Puntari: Ulkojäät

Vähän samoilla fiiliksillä mennään, kuin vuosi sitten joululomalla: jos ei kerran etelään saada lunta, niin hyvä että on edes pakkasta.
Ylläksen joulutohinoista rantauduttiin kotiin maanantaina ja sopivasti talvi tuli näillekin leveysasteille. Olisi ehkä hitusen jurppinut lähteä paukkupakkasista ja hyvien hankien keskeltä, jos täällä olisi vielä satanut vettä...

Pyykkikone laulaa parhaillaan viidettä kierrostaan ja vielä olisi lakanapyykkiä pesemättä. Kotipäivät ovat sujuneet pääasiassa kasseja purkaen ja uudestaan hienoja joululahjoja ihailleen. Tornion Pentikiltä tuli tehtyä vielä jouluhankintojakin ja laitettua esille kotiin. Jotkut jo riisuvat kotia jouluasusta, mutta minä alan vasta virittäytyä kotijouluun :-) Välipäivät ovat muutenkin parhaita. Eilen katselin jopa elokuvaa yömyöhään ja tunnelmoin itsekseni kun muksut jo nukkuivat ja S oli töissä.

Facebookin kirppikseltä löytyi uudet luistimet Maikulle ja niitä pääsikin jo testaamaan kotilammen jäälle, johon parissa päivässä tuli kunnollinen luistelujää.
Eilen palauteltiin muistiin vielä perusluistelua, mutta tänään kaivettiin esille jo kiekko ja mailat. Kunnon pihahöntsyt saatiin käyntiin, kun isukkikin hyppäsi kaukaloon kunnon harjoitusvastukseksi.


2 kommenttia:

  1. Luisteleminen on älyttömän mukavaa! Miehellä on tänään synttärit ja kävin ostamassa hänelle heti joulun jälkeen hokkarit lahjaksi. Ilme oli mahtava hänen hoksatessaan paketin sisällön. Lähti muuten heti pojan kanssa pelaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Jotenkin siihen hurahtaa tuntikausiksi. Aikuisen lihaksille ja hermotuksillekin hyvää harjoitusta...ihan ei oma koordinaatio ole enää muksuvuosien tasolla (silloin kaikki vapaa-aika luisteltiin kylän kaukalolla) mutta aika nopeasti oli taas hommassa kiinni, kun pääsi ekaa kertaa tänä vuonna luistimille. Päivitin myös talven alesta uuden luistimet, sellaisella mukavuussisäkengällä. On vähän erilaiset kuin vanhat 90-luvun alussa ostetut menopelit :-)

      Poista