Maitolaiturin Kyllikit

Maitolaiturin Kyllikit

maanantai 1. elokuuta 2016

Puntari: Kesän kivoimmat päivät

Eilen istuttiin illalla ruokapöydän ääressä koko perhe. Laseissa kuohujuomaa ja pöydässä ex tempore -leivottu mansikkakakku.
Alettiin miettiä, että mikä on ollut kesässä parasta, se kun on ollut niin hirveän pitkä ja paljon on ehtinyt tapahtua.
Meillä kaikilla oli omat suosikkipäivänsä ja tapahtumansa. Oman kesäni huippuhetket muodostuvat ainakin seuraavista:

- Viikon Lapinreissu koko perheen kanssa. Upeita patikkapäiviä, eväshetkiä nuotion ääressä, korttipelejä ja kalastusta.


- Lappee-Jukola, joka omalla karulla tavallaan oli tämän kesän Selviytyjät-osastoa ja joka muistetaan varmasti aina. Harvoin olen nähnyt yhtä tyytyväisiä lapsia, kuin Holiday club Saimaan lämpimien täkkien alla palautumassa koko päivän kestäneestä vesisateessa seisoskelusta ja mudassa tarpomisesta.

- Tahko mtb. Maastopyöräily, ystävät, liikunta. Mansikkakakku, shamppanja, grilliruoka ja sauna. Täydellinen relaxaatio mielessä ja lihaksistossa.

- Synttärireissu Tampereelle Torni-hotelliin. Kaupungin parasta pizzaa ja Islannin voitto Englannista.

- Kesäillan rogaining Jämillä. Kolmen tunnin iltasuunnistus ystäväni Pauliinan kanssa. Hieno ilta, upea maasto, keveät kengät ja ajatukset. Mieli virkistyi!

- Pori Jazz adoptiosiskoni Sadun kanssa. Kassillinen evästä, kaksi käkättävää akkaa ja Bo Kaspers Orkester. Hitokseen hieno päivä ja kelikin suosi. Yöllä ajelu Puutikkalaan Kukkian rannalle, siellä odotti iskän lämmittämä savusauna. Istuin laiturilla, uitin varpaita vedessä ja katselin kuuta Kukkian yllä.

- Kukkia Triathlon+Sappee Bike Fest. Mukavissa kesätapahtumissa on mukava hengata mukavassa seurassa.

- Bike Weekend Lahti ja erityisesti lasten mahtavat maastopyöräilysuoritukset siellä. Kisan jälkeen päästiin mäkimonttuun maauimalaan lillumaan.

- Pyöräilyretki likkojen kanssa kotoa Aitooseen. Kaikilla hyvä fiilis alusta loppuun saakka. Rautajärven kahvila Elotähkässä käytiin jätskillä ja nähtiin tuttuja, Luopioisten ravintola Liekissä nautittiin noutopöydän antimet. Likoilla voittajafiilis 33km ajon jälkeen.

- Kirkkarit 2016. Monella tavalla mulle sukellus nuoruusvuosiin ja jälleen kerran entistä kirkkaammin sen tajuaminen, kuinka tässä ja nyt on niin hyvä. En kaipaa sinne parikymppisen Tiinan elämään tai kroppaan yhtään. Nostalgisia fiiliksiä Apulanta-akselilla, auenneet kyynelkanavat Apiksen 20. juhlakeikalla, jatkosauna markonmäellä ja kotiinkävely neljältä aamuyöllä oman kullan kanssa (joka siinä äkäisen hyttysparven syödessä mua jo muutenkin elävältä yritti vielä ehdotella jotain heinäpeltoromantiikkaakin...).

- Tämä ihan tavallinen maanantai, kun käytiin Kangasalla hammaslääkärissä, uimahallissa ja kirjastossa, syötiin torilla jätskit ja juotiin kahvit ja ollaan oltu vaan.

Kesä 2016 ei ehkä ole ollut keleiltään kaikkein lämpimin, mutta fiiliksiltään kyllä. Ja vielähän tätä kesää on jäljelläkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti